27 september 2019, door Maartje

Omfietstip: restaurant Lazuur in Amsterdam Noord

27 september 2019, door Maartje

Omfietstip: restaurant Lazuur in Amsterdam Noord

Het Purmerplein in Amsterdam Noord, dat is wat je zegt nou niet echt een bekende plek. Niet voor Amsterdammers, al helemaal niet voor (dag)gasten. Je moet dus én lef hebben én van goede huize komen om hier een zaak te openen. Een omfietsrestaurant zoals we dat graag zouden noemen. En omfietsen doen we door, nu we weten dat daar, aan het Purmerplein in Amsterdam Noord, de eigenaren Lastage* en de souschef van Kaagman & Kortekaas (beide jevanhet) restaurant Lazuur openden.

Dat zit zo: de eigenaren van Lastage en de souschef van restaurant Kaagman & Kortekaas wilden samen best wel een nieuw stap wagen, restaurant-wise. Sommelier van Lastage erbij (toevallig de vriendin van de chef van Kaagman & Kortekaas) en een succesverhaal heb je.

Restaurant Lazuur Amsterdam

Restaurant Lazuur Amsterdam

Toen Vloerkleed BV, een groep ondernemers uit Amsterdam Noord die de Amsterdamse windrichting verblijden met verschillende horeca en pop-ups, daar lucht van kreeg (of misschien was het andersom?), kwam de zaak rond: de drie partijen klusten eigenhandig het vroegere restaurant Place du Nord om tot hun no bullshit restaurant waar Franse gerechten met een Portugese slag op tafel komen (de moeder van chef Sherifs is Portugees). Conclusie? Het eten subliem, de wijn heerlijk, de entourage mooi en het personeel meer dan vriendelijk. En wat je misschien niet zo verwachten, met al die klinkende namen, valt de rekening aan het eind van de avond verrassend mee. Een buurtzaak met allure, dat is het nieuwe Lazuur. Een échte aanrader