Nederland, Venlo18 september 2023, door Bo Peters

Franser dan Frans: bistro Madama Georgette in Venlo

Nederland, Venlo, 18 september 2023, door Bo Peters

Franser dan Frans: bistro Madama Georgette in Venlo

Restaurants (of beter nog: bistro's) met een Franse twist: we zijn er dól op. De sfeer, het eten (wie zegt er nu nee tegen de Franse keuken?), de goede wijnen en op de achtergrond een Franse chanson. Op alles zeggen we: ouiouioui, kom maar door. Er is weer een Franse parel als een paddenstoel uit de grond geschoten in het zuiden van ons land: bistro Madame Georgette in Venlo (Noord-Limburg). Een plek waar joie de vivre hoogtijdagen viert.

bistro Madame Georgette in Venlo

bistro Madame Georgette in Venlo

Deze Franse bistro Madame Georgette is een nieuwkomer in het centrum van Venlo. En we weten: locatie is key. Zit hier helemaal goed, want gelegen op de meest knusse, leukste straat van de stad – de Jodenstraat – prijkt Madame Georgette. Daar waar je wordt ontvangen met een Franse bonjour en waar je nog net niet een glas champagne in je handen gedrukt krijgt. Daar waar de (enthousiaste en lieve) bediening die typische zwarte gilletjes draagt. In de zomer vertoef je op de bistro stoelen op het terras met uitzicht op, jaweljawel, de Franse vlag. Je kijkt zo de straat op en kunt er heerlijk mensen loeren.

Minder goed weer? Pas de problem bij Madame Georgette. Binnen zit je ook meer dan prima. De fluweelzachte banken – aan een knusse, ronde tafel –  zijn de sterren van de zaak. Wat er zoal op het menu staat? Typische Franse gerechten. Van lunchgerechten als salade nicoise (uiteraard met verse tonijn) en homemade uiensoep tot aan dinergerechten als steak tartare, escargots en cabillaud. Het dessert bestaat uiteraard – is that even a question – uit een kaasplank. Er staan enkel Franse wijnen op het menu en dat vinden wij heulemaal niet erg. Een aanrader? De botervette Chardonnay.

Een stukje Frankrijk in Noord-Limburg, dat is wat je krijgt bij Madame Georgette. En als je eenmaal – enigszins onstabiel (blub) – van je tafel wegloopt ’s avonds heb je gegarandeerd alweer plannen gemaakt om een keer terug te komen. Zo gaat dat met fijne Franse bistro’s.

Madame Georgette is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 17.00-23.00 uur en op zaterdag (lunchmogelijkheden!) van 12.00-23.00 uur.