Nederland, Den Bosch18 december 2023, door Isa de Laat

Modern eten met groentes en bier in Den Bosch: restaurant Nevel

Nederland, Den Bosch, 18 december 2023, door Isa de Laat

Modern eten met groentes en bier in Den Bosch: restaurant Nevel

We namen afscheid van Jacks Foodbar en we verwelkomen restaurant Nevel aan de Brede Haven in Den Bosch. En of we dat doen, want als we ergens vrolijk van worden dan is dat van het concept hier.
In het nieuwe restaurant werken ze zoveel mogelijk met groente, fruit en kruiden van lokale boeren en producenten. Kijk, dan heb je ons te pakken. Maar de biologische restaurants met groente in de hoofdrol poppen natuurlijk steeds vaker op. Bij restaurant Nevel gooien ze er nog een leuke twist bij: er worden bijpassende bieren bij de gerechten geschonken.
Bij Nevel hangt de gezelligheid van een warme huiskamer, en eet je met uitzicht op de langsvarende boten een drie-, vier-, vijf- of zesgangendiner of een fijne lunch.

Restaurant Nevel

Restaurant Nevel

De drie eigenaren Bobby, Marjolein en Douwe zijn bekend in de Bossche horeca. Gastheer en biersommelier Bobby is bekend van restaurant Fabuleux, chefkok Douwe kennen we van Heer Kocken, Pollevie, Spijsbereiders of LEF en gastvrouw Marjolein kon je eerder ook vinden bij Bobby.

Naast de ervaring, hebben ze de passie voor groente gemeen. Toch is Nevel heus niet uitsluitend een vegetarisch restaurant. Ze gebruiken vis en vlees als smaakmakers, maar de dierlijke producten waar ze mee werken zijn bewust gekozen. Wederom lokaal, of met een goed verhaal. Altijd seizoensgebonden met vaak resten van producten na een overschot van de boer. En met die producten heb je dus het geluk dat het menu maandelijks wisselt.

Lekker huiskamer sfeertje hier hoor; verwacht geen compleet ingedekte tafels met wit linnen, maar een ontspannen, moderne en rustige inrichting.

Wyndham hotels

Wyndham hotels

Dat menu is niet a la carte te bestellen, maar als een verrassingsmenu van chef Douwe. Voor de lunch heb je de keuze uit twee of drie gangen en voor het diner mag je kiezen uit drie, vier, vijf of zes. Extra leuk om je te laten verrassen met de begeleidende dranken.
Vraag je je af wat dat ‘ groente altaar’ midden in het restaurant doet? Hier liggen al de grove groentes waar ze op dat moment mee koken. Als je het zesgangenmenu neemt zal je het hele menu onbewerkt op het altaar zien liggen. Het altaar wordt benevelt door middel van Dry Misting, een duurzame manier om de groentes in de juiste omstandigheden te bewaren.