9 oktober 2020, door Margaux van der Mieden

Mosselfeest bij Café Nieuw Amsterdam op 11, 12 en 13 oktober 2020

9 oktober 2020, door Margaux van der Mieden

Mosselfeest bij Café Nieuw Amsterdam op 11, 12 en 13 oktober 2020

Het succesvolle Café Nieuw Amsterdam in... hoe raad je het... Amsterdam natuurlijk, zit nu al een tijdje in het West-Indisch huis op de Haarlemmerstraat, een droom locatie tot de max. Waarom West-Indisch huis? Daarvoor gaan we even terug naar de schoolbanken. In het West-Indisch Huis (voormalig hoofdkantoor van de WIC) is lang lang geleden Nieuw Amsterdam gesticht. We hebben het over die paar jaar of fame waarin ons kleine Nederland in bezit was van New York. En daar komt de naam van dit restaurant vandaan. Leuk!

 

Nieuw Amsterdam heeft 11, 12 en 13 oktober 2020 een verrassing! Benieuwd? We vertellen je er later meer over, beloofd.

Café Nieuw Amsterdam

Café Nieuw Amsterdam

Café Nieuw Amsterdam zit niet op zomaar een plek dus. Het West-Indische Huis heeft al dit moois gedeeld met Café Nieuw Amsterdam. Het is er kneitermooi. Nieuw Amsterdam voelt niet aan als nieuw (het zou zo Oud Amsterdam kunnen heten), en dat bedoelen we in positieve zin. Er hangt een gouden kroonluchter, de  houten bar is een regelrechte eyecatcher, de schilderijen uit de Nederlandse koloniale periode en de mooie kleur groen maken het verhaal compleetNiet alleen lekker voor het oog, de smaakpapillen zijn ook fan.

 

Bij Café Nieuw Amsterdam staat chefkok Onno Klein Langenhorst aan het roer en zorgt voor de meest heerlijke gerechten. Op het menu oesters met passievrucht, coquille,  geroosterde bloemkool met oranje linzen, kastanje in combinatie met crème fraîche, pecan noten en nog heel veel meer. Heerlijk. Ook staan de klassiekers op de kaart zoals carpaccio, biefstuk, sliptong en dame blanche. Voor iedereen wat dus.

Beloofd is beloofd. Nu komt de verrassing: tromgeroffel… Een mosselparty! Een wat? Jaja je hoort het goed. Zeeuwse mosselen a volonté met Belgian style friet en om de gezonde weg een beetje in te slaan mist de sla ook niet. Enne het is exclusive want de party is alleen op 11, 12 en 13 oktober 2020. Dus, mosselfanaten be quick want vol is vol en 3 dagen betekent ook echt alleen deze drie dagen. Mosselen en wat alcohol means a real party!