22 oktober 2019, door Daimy

Nieuwer dan nieuw: restaurant Nieuw Amsterdam

22 oktober 2019, door Daimy

Nieuwer dan nieuw: restaurant Nieuw Amsterdam

Ja? Zit je? Want mán, wat zijn we dolletjes enthousiast over het kakelverse restaurant Nieuw Amsterdam in.. hoe raad je het... Amsterdam natuurlijk. En dat allemaal in het West-Indisch huis op de Haarlemmerstraat, een droomlocatie tot de max. Vrijdag 25 oktober is de officiële opening en kun je samen met je besties, babies of boy/girlfriend terecht bij Nieuw Amsterdam.

Nieuw Amsterdam

Nieuw Amsterdam

Even terug naar de schoolbanken. In het West-Indisch Huis (voormalig hoofdkantoor van de WIC) is lang lang geleden Nieuw Amsterdam gesticht. We hebben het over die paar jaar of fame waarin ons kleine Nederland in bezit was van New York. En daar komt de naam van dit restaurant vandaan.

Restaurant Nieuw Amsterdam hebben we te danken aan o.a. horeca tijgert Teun Vermaas. Een bijzondere plek voor hem, want zijn ouders zijn ooit in hetzelfde pand getrouwd. Wij snappen de ouders van Teun, want het is er kneitermooi. Nieuw Amsterdam voelt niet aan als nieuw, en dat bedoelen we in positieve zin. Het heeft de looks van een gezellige Amsterdamse stamkroeg met een vleugje van vroegâh (het zou zo Oud Amsterdam kunnen heten). Er hangt een gouden kroonluchter, de  houten bar is een regelrechte eyecatcher en de schilderijen uit de Nederlandse koloniale periode maken het verhaal compleet.

Chefkok Onno Klein Langenhorst staat aan het roer en zorgt er voor dat wij niet met een lege maag naar huis gaan. Een kleine greep uit plekken waar Onno heeft gewerkt: Stout, Pesca en Volkshotel. Dat belooft niks dan goeds bij Nieuw Amsterdam. Op het menu spotten we geroosterde bloemkool met oranje linzen kastanje in combinatie met crème fraîche en pecan noten. Zo goed. Ook staan de klassiekers op de kaart zoals carpaccio, biefstuk, sliptong en dame blanche. Voor iedereen wat dus.

Bij restaurant Nieuw Amsterdam sta je niet zo snel voor een dichte deur. Het is namelijk 7 dagen in de week (je leest het goed) open voor ontbijt, lunch én diner.

Foto credits aan S Sepp