Nederland, Deventer28 maart 2019, door Barts Boekje

Weekendje Deventer: eten en lekker slapen

Nederland, Deventer, 28 maart 2019, door Barts Boekje

Weekendje Deventer: eten en lekker slapen

Veel restaurants, goed eten en gezelligheid. Het is een kleine stad en hierdoor prima om twee nachten te verblijven. Ben je er even uit en heb je het goede excuus om veel te eten en te borrelen in de eeuwenoude straatjes die Deventer rijk is. Goed winkelen kan je er overigens ook. De grote ketens hebben hier het straatbeeld niet overgenomen en daardoor zit het tjokvol met particuliere ondernemers. Winkels met hebbedingen, interieur en kunst. We like!

Hotel in het huis van Deventer

Hotel in het huis van Deventer

Slapen kan je er ook, in Deventer. We sliepen in Hotel in het huis van Deventer. Een monumentaal herenhuis aan een plein uitkijkend op de Grote Kerk. Het hotel is nu zo’n drie maanden open, dus alles is lekker nieuw. De 7 kamers zijn zogenaamde city-lofts en dat stralen ze zeker uit. Kunst is er te vinden en te zien en de meubels zijn vrij simpel maar spot on. Zoals we dat zo mooi kunnen zeggen. Het is centraal gelegen en je bent zo bij fijne eettentjes (lekker!) en die leuke winkelstraatjes (gezellig!) waar we het al even over hadden.

 

Wist je dat Auping, je weet wel dat beddenmerk, uit Deventer komt? Wisten wij niet, nu wel. Want we hebben in een Auping bed geslapen. De beroemde Auping Auronde welteverstaan. Een gouwe ouwe in een nieuw jasje waar je heerlijk in wegzakt. Zo konden we uitgerust de dag beginnen. Even ter info, het hotel heeft dit bed in elke kamer staan. Slaap je dus daar, dan slaap je goed. En als je daar slaapt kan je next door genieten van een biologisch ontbijt met producten uit de regio. Extra goed begin van de dag!
www.hotelinhethuisvandeventer.nl

DAVO

DAVO

Na aankomst volgde een warm welkom en veel tips voor restaurants waar we naartoe moeten. Zo ook naar de bierbrouwerij van Deventer: DAVO. We hebben het geprobeerd, maar bij aankomst zat het tot de nok vol. Het was een gemengd publiek en bovenal zag het er gezellig uit! We zijn ervan overtuigd dat het bier ook goed smaakt daar. Ga hier zeker naartoe als je in Deventer bent. En wees op tijd of reserveer even van tevoren. Trouwens, over Deventer zijn we nog niet uitgesproken. We hebben namelijk in een fantastisch restaurant gegeten. Eentje waar we nog veel van gaan horen. Denken we. Dat lees je hier: The Lemon Tree.