Nederland, Haarlem19 juli 2017, door Maartje

Restaurant Ome Pietje Haarlem

Nederland, Haarlem, 19 juli 2017, door Maartje

Restaurant Ome Pietje Haarlem

Even een broodje scoren bij Ome Pietje. Zo klinkt de naam van restaurant Ome Pietje Haarlem en zo, let's be honest, ziet het er van buiten ook uit. We waren al talloze keren langs Restaurant Ome Pietje op het Spaarne in Haarlem gelopen en niets deed vermoeden dat je er onwijs lekker eten kunt. Het concept: no-nonsense. Zowel qua naam en inrichting als het eten. "Verwacht geen Michelin-niveau bij Ome Pietje, het is hier gewoon, gezellig" werd ons al bij binnenkomst verteld. En zo is trouwens ook de naam Ome Pietje ontstaan. De eigenaar wilde dat het restaurant toegankelijk zou zijn, dat iedereen binnenstapt, net zoals bij je oom. Voila: Ome Pietje (als je close bent met je familie dan).

Op tafel komt een etagère die steeds weer wordt volgezet met nieuwe gerechten. Het leukste om de keuken te laten kiezen welke gerechtjes je allemaal gaat verorberen maar zelf uitkiezen kan natuurlijk ook. Oh! Dat is trouwens ook zo: wanneer je de gerechten zelf uitkiest, kiest de keuken de volgorde en de combinaties uit zodat het allemaal precies goed smaakt. De salade falafel, de pannenkoekjes met Pekingeend en de Oosterse tonijn waren wat ons betreft favoriet. at betreft de wijn kun je een fles uitkiezen maar ook het wijnmenu wordt er (zeer) goed uitgeschonken. En ja, het is waar, nu we bekend zijn bij Ome Pietje, zullen we zeker vaker binnenstappen. Ome Pietje heeft overigens twee vestigingen: de ene dus in Haarlem en de ander in Beverwijk. So you know. Ome Pietje

Oh en op 25 augustus wordt de Fish Market bij Ome Pietje in Haarlem georganiseerd! De chef gaat ’s ochtends naar de visafslag in IJmuiden om heul veul vis te kopen. 's Avonds als jij dan aanschuift kan je zelf kiezen welke vis en hoeveel vis je wilt eten, net zoals op de markt, vervolgens wordt deze vis dan a la minute voor jou gefileerd en gegrild. Nom.