Nederland8 oktober 2020, door Anna Sophie Wellink

Restaurant Oranjerie, Ruurlo

Nederland, 8 oktober 2020, door Anna Sophie Wellink

Restaurant Oranjerie, Ruurlo

Hallo herfst! Daar is-ie weer heur. De tijd van de oranjeroodachtige bladeren, kastanjes, dennenappels en meer van dat soort natuurlijke taferelen. Laten we eerlijk zijn: in de stad zie je het heus wel, die veranderingen van mother nature. De seizoenswissel is heus niet te missen maar ga je de stad uit, het 'groen' in, dan pas zie je écht waarom oktober de mooiste tijd van het jaar is met al zijn natuurlijke schoonheid. Pak die (huur)auto en rijd naar het Oosten van het land. Op naar Restaurant Oranjerie in Ruurlo. Waarom? Nou gewoon: niet alleen omdat het er fijn vertoeven is maar ook omdat je er picture perfect kunt wandelen rond het kasteel. Nieuwsgierig? Snappen we. Komt 'ie.

Oranjerie

Oranjerie

Midden in een juweel van een Engelse landschapstuin, you know wel, van die tuinen die je alleen in van die sprookjesachtige films ziet, staat de stijlvolle Oranjerie. Grote ramen en oude ornamenten die de hippe stadse bewoner tegenwoordig gewoon laat namaken. Hier zijn ze gewoon nog helemaal origineel. Ha! Buiten de Oranjerie vind je een groot terras met strakke parasols. Afijn, met het uitzicht, je snapt het al, zit het wel snor, helemaal uitkijkend op die tuin. In die tuin vind je een opvallend knap kasteel; daar komen we zo even op terug. Binnen is het simpelweg gezellig. Veel daglicht door het glazen dak, hangende planten, bar in de zaak en gele bankjes waar je de hele middag lekker op kan zitten. Leuk voor in de zomer, herfst, winter maakt niet uit.

We love kastelen, kijk maar. Hier een lijst aan adressen met de mooiste kastelen van heel Nederland. Your’e welcome. 

Na een wandeling door de tuin neerstrijken voor een kop koffie en een goed stuk appelgebak, lunch met salades, broodjes, warme soep en meer van dat soort. High Tea is hier ook een aanrader. Je tafel vol met allerlei lekkers, houden we van. Iets te vieren, dan zit je hier ook goed. Van private diner tot aan trouwen, het kan bij Oranjerie in Ruurlo allemaal. Nog even over de keuken, ze koken zoveel mogelijk met streekproducten en het liefst met ingrediënten van het landgoed.

Zoek je een leuke slaapplek in de eastside van het land, kijk dan eens hier bij Villa Ruimzicht in Doetinchem. 

Kasteel & Museum

Kasteel & Museum

Dat kasteel waar je dus op uitkijkt als je lekker zit bij de Oranjerie is een museum voor modern realisme. Cultureel als we zijn vinden we kunst en knappe plekken gewoon een hele goede combinatie. Leuk toch, wandelen over het landgoed, musea bezoeken en dan hop de Oranjerie in voor een glas (wijn), of twee, barbites erbij en go go go. 

Restaurant Oranjerie