28 september 2020, door Nina van Hilst

De mooiste 3D kunst voor aan de muur: wall art in alle soorten

28 september 2020, door Nina van Hilst

De mooiste 3D kunst voor aan de muur: wall art in alle soorten

Bart houdt van mooie dingen in huis. En jij vast ook. Na onze lijstjes met schilderijen en posters en keramiek, is het nu de tijd voor wall art in alle soorten. Van kleiwerken tot borduursels. Dit is de mooiste 3D kunst voor aan de muur:

Art in Return

Art in Return

De Amsterdamse Annemieke van Beek heeft wel een heel bijzonder concept neergezet. Haar werken zijn sculpturen – voor aan de muur of staand – in wit, zwart en bruin. De artworks hebben grafische vormen en door de diepte verschillen speelt het met licht. Nu zijn de werken an sich al bijzonder, maar het unieke zit hem in de prijs van de kunstwerken. Art in Return vraagt geen kale euro’s voor het werk wat ze leveren. Maar iets tastbaars of een belevenis in ruil. Dit kan een nachtje in een hotel zijn of een fotoshoot. Een avondje eten met vrienden of iets moois wat iemand anders maakt. Art in Return staat voor meer dingen waar je echt blij van wordt – zoals een mooi kunstwerk aan je muur – en voor een leven waar het minder om geld draait. Bijzonder toch?

Art in Return

Merel Laura

Merel Laura

Een vriendin tipte ons over Merel Laura. Behalve dat ze bij het team van de Haarlemse Vintage Curators zit – en vast nog meer gezelligs doet in haar leven – maakt ze ook de leukste borduurwerkjes. Kunstwerkjes op rustiek linnen met daarop fijne kleurencombinaties in verschillende borduursels. Merel Laura heeft geen website of speciale insta voor deze werkjes. Maar haar spammen via Instagram DM werkt vast net zo goed om een origineel geborduurd kunstwerkje aan je muur te krijgen.

Merel Laura

Edith Beurskens

Edith Beurskens

Nog meer grafisch 3D werk. En deze keer erg betaalbaar. Edith Beurskens kennen we al jaren – haar stijlgevoel was altijd al aanwezig. Ze doet grafisch ontwerp, creatieve concepten en interieur design. En werkt(e) met de mooiste merken als Casa Gitane, Marie Stella Maris, Egenstill en was een van de oprichters van #Ihavethisthingwithfloors. En ja joh, ze maakt inmiddels ook haar eigen kunstwerken. De artworks worden met een 3D printer gemaakt van plantaardig PLA. Waarna de bovenkant wordt afgewerkt met zandstuc en daarna geverfd in creme, bruin of off white. Meer kleuren – zoals lila en oudroze – zijn onderweg. De werken van Edith Beurskens zijn al verkrijgbaar vanaf €95 en komen in een mooie lijst. Spijkertje in de muur en klaar ben je.

Edith Beurskens Work