27 september 2020, door Anna Sophie Wellink

Villa Ruimzicht, Doetinchem

27 september 2020, door Anna Sophie Wellink

Villa Ruimzicht, Doetinchem

Achterhoek is leuk en misschien had je het al door... We zijn de site flink aan het aanvullen met toppers uit het Oosten van het land. Dit keer gaan we naar Doetinchem (of all places, ja). Daar vonden we namelijk Villa Ruimzicht en Villa Ruimzicht in het fraaie Doetinchem is dus echt meer dan de moeite waard.

Doe Doetinchem is de slogan van de Achterhoekse gebeuren. Okeisgoed, met dank aan zaken als Orangerie de Pol, alweer zo'n fijne logeerstek in de bossen. Een monumentaal hotel is Villa Ruimzicht, met een opvallend knappe buitenkant en een niet mis te verstane binnenkant. Komt 'ie.

Villa Ruimzicht

Villa Ruimzicht

Een sprookjesachtige tuin die groen, groener, groenst is. Daarin een grote witte villa met een veranda, leuke zitjes aan de voorkant met uitzicht op de fonteinen en van die perfect rond geknipte buksus planten. Voila, Villa Ruimzicht dus. What’s in a name. De kamers van het hotel zijn modern en luxe en allemaal gekoppeld aan een thema. Ben je een badder type? Kies dan voor de Waterpretkamer met of course een bad, douche, stoomdouche en infraroodsauna. een kamer voor samen met je liefje, inclusief jacuzzi, rozenblaadjes, flesje Champagne bij arrivé en een flinke badkuip is er ook. Romantisch much. Ook heel fijn in alle kamers producten van Rituals.

"

In alle kamers bedden van Auping.Vinden we fijn, truste.

"

The food is good

The food is good

Bij Villa Ruimzicht is het op culinair gebied ook gewoon helemaal dik voor elkaar. Je kunt er los in Restaurant Het Lokaal met een 7-gangen menu inclusief een wijnfeest. Als je wat meer op de rustige touren bent kan dat ook gewoon in de Bar. Hier kies je namelijk gewoon uit een vlees, vis of veggie. Het leukste is dat het niet uit maakt waar je neerstrijkt in het hotel: overal proef je de streekproducten. High winen kan er ook, vinden we lekker, leuk en gezellig. De hele tafel komt vol te staan met allerlei lekkers, zoet en hartig, gecombineerd met lekkere met zorg gekozen wijnen. Hulde.

De dag bij Villa Ruimzicht begin je sowieso goed. Live cooking breakfast, ze tikken het eitje dus gewoon in front of your’e nose. Snel en zakelijk als het moet, uitgebreid en luxueus als het kan.

"

Enne Wist je dat je bij The Dylan in Amsterdam ook lekker kan neerstrijken voor een highwine?

"

Agenda up to date

Agenda up to date

De agenda van Villa Ruimzicht is er ook een om in de gaten te houden. Ze organiseren en verschillende leuke events. Zo kun je er van de chef een wild workshop krijgen. Wild dansen of sjansen? Nee wild leren koken, zeg je herfst in de Achterhoek dan zeg je WILD. Vergaderen kan er ook goed. Nog opzoek naar een trouwlocatie? Corona proof feesten organiseren kan er ook nog.

Hotel Villa Ruimzicht