Nederland, Amsterdam31 maart 2022, door Iben Dekker

Frans brood in de hoofdstad? Oui oui! Op naar PAINDEMIE Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 31 maart 2022, door Iben Dekker

Frans brood in de hoofdstad? Oui oui! Op naar PAINDEMIE Amsterdam

Très lekker brood (enzo) in Amsterdam? PAINDEMIE is where to be. 'Pain de mie' betekent in Frans toastbrood en hier begint dan ook het verhaal mee: het restaurant is opgericht door The BREDA Group (ja die kennen we al van een handjevol puike horecazaken in Amsterdam: restaurant BREDA op het Singel, Klein BREDA op de Utrechtsestraat, Maris Piper in de Pijp en de twee concepten in de Foodhallen; Pita en The Noodle Shop). En vanaf 23 maart 2022 is daar ook PAINDEMIE in Amsterdam Oud West aan de Kinkerstraat bijgekomen. Not your ordinary place to be... Het pand bestaat uit twee verdiepingen, waar je je in twee totaal verschillende werelden waant. Al nieuwsgierig? Lees hieronder meer.

PAINDEMIE

PAINDEMIE

Bij PAINDEMIE kom je binnen in een ruimte geïnspireerd op een Japans metrostation. Hier eet je de lekkerste royale burgers, klassieke tosti’s en sandwiches. In de muur – een soortgelijk concept als Febo – ligt je eten al voor je klaar en kun je het er zo uitpakken. Alle burgers worden gemaakt van Nederlands geitenbokkenvlees. Ethisch, duurzaam, maar vooral heel erg lekker. Ook vegetariërs kunnen gerust langskomen, alle burgers kunnen namelijk vervangen worden door huisgemaakte smashburgers gemaakt van Redefine Meat. Het klapstuk van de kaart volgens The BREDA Group zelf? The BIG Mie, geïnspireerd op de welbekende Big Mac van McDonalds.

Boven bij PAINDEMIE kom je vooral voor de wijnkaart die, na intensieve selectie op juicyness, boordevol heerlijke natuurwijnen staat. Ook zijn er lekkere zuivere sake’s & cocktails te vinden. Dit terwijl we luisteren naar lekkere vinyl platen in de art deco bar. Hadden we dat al benoemd? een art deco bar dus (dit is een ontwerpstijl uit de jaren 1920 en 1930 die wordt gekenmerkt gedurfde contouren, geometrische en zigzagvormen). Ja ons hoef je niet meer over te halen, maar voor een extra zetje in de rug waardoor je zeker weet dat het goed zit: nog vóór de opening heeft PAINDEMIE drie Michelinsterren (!) ontvangen. Kom dat zien, kom dat zien.