Breda9 maart 2024, door Annemijn Heijstek

Italiaans met een twist: restaurant Porta Sud in Breda

Breda, 9 maart 2024, door Annemijn Heijstek

Italiaans met een twist: restaurant Porta Sud in Breda

Restaurant Porta Sud zit een klein beetje verstopt in Passage Zuidpoort in Breda, maar als je het eenmaal hebt gevonden word je rijkelijk beloond. Je eet er Italiaans, maar niet zoals je gewend bent. ‘Een moderne interpretatie van de Italiaanse keuken’, noemt chef Ralph Geerts het zelf. Wij zijn fan!

 

Porta Sud, Breda

Porta Sud, Breda

Het restaurant is niet zo groot en dat zorgt meteen voor een fijne sfeer. Je kunt allerlei lekkers bestellen van de seizoensgebonden kaart, of je gaat voor een meergangenverrassingslunch of -diner. Het personeel adviseert je over de lekkerste – meestal Italiaanse – wijnen. Op de wisselende kaart vind je gerechten als agnolotti, een soort ravioli gevuld met kastanje en eekhoorntjesbrood in een gebrande boterjus (onze favoriet!) of garnaal met grapefruit, burrata en kruidenolie. Ook fijn: Porta Sud heeft een compleet vegetarisch menu en dat is minstens net zo goed.

Gault & Millau

Gault & Millau

Dat het hier écht lekker is, bewijzen ook de 14 punten die het van Gault & Millau (de grote concurrent van de Michelingids) kreeg. Je kunt bij Porta Sud terecht voor lunch en diner. Zeker doen: het viergangenluncharrangement boeken, inclusief begeleidende wijnen, met tafelwater en koffie na. Of een van de specials, zoals de truffellunch of wijnmakerslunch.