Nederland, Nijmegen20 juli 2020, door Maartje

De grootste (en lekkerste/ leukste, denken we) pop-up van het land: restaurant Proefdruk Nijmegen

Nederland, Nijmegen, 20 juli 2020, door Maartje

De grootste (en lekkerste/ leukste, denken we) pop-up van het land: restaurant Proefdruk Nijmegen

Het grootste pop-up restaurant van Nederland? Want dat is zo lekker anderhalvemeterproof... Dat was Rond de Tafel in Amsterdam toch al? Klopt, dat was ook zo, en Rond de Tafel op het Westergas, waar de komende weken 's lands beste (sterren)chefs staan te koken, is een keiharde tip (lees hier meer). Maar in de oude Nijmeegse papierfabriek start 21 juli pop-up restaurant Proefdruk. Daar is de ruimte nog nét wat groter en het concept (en het eten) minstens zo goed, leuk en lekker!

pop-up restaurant proefdruk Nijmegen

pop-up restaurant proefdruk Nijmegen

Een maand geleden was er nog nergens sprake van, maandag 20 juli draaien ze proef en dinsdag 21 juli 2020 is de eerste Proefdruk avond in Nijmegen al een feit! Zo snel kan het gaan wanneer creatieve ondernemers de handen in elkaar slaan om samen een corona-proof inititief uit de grond te stampen.

Plannen: een aantal van de beste (en zeker ook gezelligste!) restaurants van Nijmegen nemen beurtelings de keuken van proefdruk over en houden dus restaurant in de giga en uitermate coole industriele ruimte waar ooit papier verwerkt werd. Bistrobar Berlin & Bistrobar Bankoh trappen af: de twee zusterrestaurants stelden een mooi menu samen dat bestaat uit een combinatie van beide zaken. Kortom: ‘the Best of Bankoh & Berlin’.

kost dat?

kost dat?

€50

Daarvoor krijg je een Asian style menu met taco en makreel crackers, gevolgd door drie Berlin favorieten; de pita tonijn, tomaten burrata salade en welbekende spare ribs. Met als dessert de bubur injin: zwarte rijstpudding met kokos.

Hierna volgen De Honneurs, Restaurant Groenewoud, Credible, De Pelgrim en Renato’s (oui oui, onze favo Italiaan uit Amsterdam),

Reserveren en de rest van te wie-wat-waar doe je en lees je hier: proefdruknijmegen.nl