48 uur best of Bart
  • 22 May 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 May 2018
  • 11-08-2016
  • Amsterdam, Amsterdam Oost, Nieuw

Restaurant The Pool, Amsterdam (oost)

Restaurant The Pool, Amsterdam (oost)

We, dat is in dit geval de Man, de Ondergetekende en de door het The Pool Personeel doodgekroelde Hond, gingen tafelen bij het fris en fruitige The Pool. En dat was dus een schot in de roos. Het restaurant dat onderdeel is van The Student Hotel moet refereren aan een zwembad en verdomd, dat doet het dus ook, zelfs als we het niet geweten hadden. Licht is de vissenkom dankzij de grote glazen pui en fris is het restaurant met dank aan de lichte geel, roze en blauwe tinten op de stoelen en accessoires. Planten in de hoeken, hangtafels naast de grote, lage bar, een hoge leestafel en her en der een flamingo - klaar ben je. Eenvoudig eigenlijk, maar precies lekker gedaan. 

Barts-Boekje-The Pool Amsterdam

Lekker, ha!, een ezelsbruggetje naar het menu. Die is voorzien van kleine happen om te delen en is zowel opvallend verrassend (positief) als, ja hoor, lekker. Voor het ontbijt er een aparte kaart maar verder is het menu er voor de hele dag, vinden we altijd fijn met het oog op een warm diner-style lunch, wijntje on the side (dan is de kater de volgende dag niet zo groot). Die happen dus, die komen op tafel als ze klaar zijn, gewoon, alles en voor iedereen tegelijk. Denk Spaanse croquettes (niet overslaan), mini empanadas (die ook niet!), Crunchy Shrimp Tortilla (hetzelfde verhaal...), kleine pizza's, pizzettes, waarvan wij de Arabica verrukkelijk vonden en voor de grotere hap zou je zomaar de Iberian Secreto niet aan de ober op kunnen geven, want: langzaam gegaard varken? hmmzz.... Maar dat zou dan misschien nog wel de grootste gemiste kans van de avond zijn. Want: Heel Lekker. Vergeet ook niet te gaan plassen: de giga-toiletruimte vonden we cool, alweer in al z'n eenvoud. Minpuntje? Ja. De wijnglazen. Die willen we op een pootje, mag dat? The Pool 

reserveer-online copy

Update: en The Pool is nu ook open in... Groningen! Jawel. Go!