26 oktober 2023, door Maartje

Pop-up restaurant Winterlicht – Forteiland Pampus

26 oktober 2023, door Maartje

Pop-up restaurant Winterlicht – Forteiland Pampus

Een pop-up restaurant op een ongewone locatie. We love it, nog steeds hoor.  Vaste prik in dit rijtje smakelijke bijzonderheden is ook Winterlicht op Forteiland Pampus. Met ingrediënten als een onbewoond eiland, een fijn menu en een unieke setting heeft het alles in huis om een hit te zijn.

Deze winter is er een beetje haast geboden met het avontuur op Forteiland Pampus. Voor je het weet is het weer een heel seizoen wachten. Dat is dan weer het nadeel van de pop-up hitjes. Hoe je er komt? Je gaat aan boord van de klassieke klipper op IJburg, vaart 40 minuten over het IJmeer, je mag op tocht door het fort en wordt aan het einde van de avond weer afgezet op IJburg.

Anders dan anders zit je bij Winterlicht niet aan tafel waar je vervolgens de hele avond zit. Je mag compleet legaal opeten in een fort op avontuur door de ondergrondse gangen en geheime ruimtes van het fort. De eerste gerechtjes vind je verspreid door de fortkamers heen. Het hoofdgerecht mag je wel even lekker voor gaan zitten. Bij het houtvuur. En daar wil je dan natuurlijk meteen niet meer weg. De gerechten hebben de kenmerken klein geproduceerd, van goede kwaliteit en zo duurzaam mogelijk. Maar eigenlijk hè, vinden we dat tegenwoordig wel een vereiste. Zonder daarmee snobistisch te zijn ofzo.

 

Dit pareltje, Winterlicht op Forteiland Pampus, belooft een mooi winters avontuur te zijn. We’re in!

Winterlicht, Elke vrijdag- en zaterdagavond, van 3 november tot en met 16 december,  locatie Forteiland Pampus met IJburg vertrek- en eindpunt (op 24 en 25 november vanuit Muiden)