3 november 2017, door Maartje

Restaurant Winterlicht @ Forteiland Pampus

3 november 2017, door Maartje

Restaurant Winterlicht @ Forteiland Pampus

Een pop-up restaurant op een ongewone locatie. We love it, nog steeds hoor. Zo schoven we al vaker aan op Vuurtoreneiland vlakbij Amsterdam, bij de Botanical Dinner Series op locaties door heel het land heen en in de kersenkas bij Vers Hoeksche Waard. Vaste prik in dit rijtje smakelijke bijzonderheden zijn ook Zomer- en Winterlicht op Forteiland Pampus. Met ingrediënten als een onbewoond eiland, een fijn menu en een unieke setting heeft het alles in huis om een hit te zijn.

Barts-Boekje-winterlicht op pampus 1

Startend op 4 november en weer sluitend op 17 december is er een beetje haast geboden met het avontuur op Forteiland Pampus. Voor je het weet is het weer een heel seizoen wachten. Dat is dan weer het nadeel van de pop-up hitjes. Hoe je er komt? Je gaat aan boord van de klassieke klipper op IJburg, vaart 40 minuten over het IJmeer, je mag op tocht door het fort en wordt aan het einde van de avond weer afgezet op IJburg.

Anders dan anders zit je bij Winterlicht niet aan tafel waar je vervolgens de hele avond zit. Je mag compleet legaal op avontuur door de ondergrondse gangen en geheime ruimtes van het fort. De eerste gerechtjes vind je verspreid door de fortkamers heen. Het hoofdgerecht mag je wel even lekker voor gaan zitten. Bij het houtvuur. En daar wil je dan natuurlijk meteen niet meer weg. De gerechten hebben de kenmerken klein geproduceerd, van goede kwaliteit en zo duurzaam mogelijk. Maar eigenlijk hè, vinden we dat tegenwoordig wel een vereiste. Zonder daarmee snobistisch te zijn ofzo.

Barts-Boekje-winterlicht pampus

De aftrap moet nog beginnen. En nu willen we natuurlijk eerst zien om het pas echt te geloven. Maar Winterlicht op Forteiland Pampus belooft een mooi winters avontuur te gaan worden. We're in!

Winterlicht, 4 november t/m 17 december, vrijdag en zaterdag van 18.00 en zondag vanaf 16.00 uur, locatie Forteiland Pampus met IJburg als vertrek- en eindpunt.

X,
Nina