Marokko, Marrakech20 oktober 2019, door Maartje

Overheerlijk: Riad Kasbah Marrakech

Marokko, Marrakech, 20 oktober 2019, door Maartje

Overheerlijk: Riad Kasbah Marrakech

Door een grote stadspoort loop je de wijk Kasbah in. Een buurt met eigen stadsmuren waar vroeger het personeel van het paleis woonden. Nu, een heel aantal jaar verder, is de buurt recentelijk gerenoveerd en is het er iets rustiger dan de drukke binnenstad. Het is dan ook zeker, pfoe, wel tien minuten lopen naar de welbekende souk dus zet de benenwagen maar aan het werk. In deze buurt, in een van die onmogelijke straatjes, vind je Riad Kasbah.

Riad Kasbah

Riad Kasbah

De drukte van de stad is op slag vergeten zodra je binnenstapt bij Riad Kasbah Marrakech. Riad Kasbah is namelijk niets minder dan een heerlijk thuis voor een aantal dagen, when in Marrakech. De Riad biedt niet meer dan tien kamers, een dakterras (alleluja!) en op de binnenplaats een zwembad. Geen poedelbadje. Niet om pootje te baden, nee nee nee: een heus zwembad. Ok, lets be honest er kunnen bescheiden baantjes worden getrokken. Maar toch, baantjes! Een groot voordeel ten opzichte van de meeste andere, ook heus heel prettige, riads in Marrakech waar piepkleine plonsbaden de regel zijn.

De kamers zijn stijlvol ingericht met veel donker hout en witte muren. De eigenaren hebben duidelijk overal veel aandacht en liefde in gestopt en zijn bovendien allervriendelijkst. Ook leuk: iedere ochtend krijg je een enorm ontbijt met verse vruchten, “duizend gaten pannenkoek”, en een eitje as you like it.

Gedurende de dag is het ook goed vertoeven bij de Riad. Zat ruimte voor iedereen om een boek te lezen of even in de zon te liggen op dat dakterras.

Een prachtig fijne riad én ook nog eens hartstikke betaalbaar: voor een slordige 80 euro per kamer per nacht, dat is dus 4 tientjes per persoon, slaap je er en krijg je het heerlijke en uitgebreide ontbijt op de koop toe. Dief van je eigen portemonnee.

Riad Kasbah

Meer Marrakech tips? Lees hier 15 x eten in Marrakech