Nederland, Rotterdam11 mei 2023, door Teun Tielen

Recht voor z’n raap aan de rivier: River Bar Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 11 mei 2023, door Teun Tielen

Recht voor z’n raap aan de rivier: River Bar Rotterdam

Nu de zon eindelijk haar gezicht laat zien, kunnen we geen reden meer bedenken om níet op het terras te gaan zitten. Dat kan overal, ook in Rotterdam. Afgelopen maart (2023) opende daar de River Bar. Een restaurant aan de river waar zelfs het eten geïnspireerd is op Europese rivieren. Daar loopt het water je van in de mond. Ben je van plan om langer in Roffa rond te dwalen, check dan ook Barts Best of Rotterdam en onze lijst met nieuwe restaurants in de stad.

River Bar Rotterdam

River Bar Rotterdam

De River Bar huist in het Paviljoen Kooren aan de Westerkade. Vanaf het terras, naast het grappige ovalen gebouw, kijk je uit over de Nieuwe Maas en wanneer je binnen aan de bar plaatsneemt kijk je zo de keuken in. Niet dat we niet graag tegen een (knappe) barman aankijken, maar het is toch ook wel heel leuk om te zien hoe je eten wordt bereid. Behalve aan de bar kun je ook plaatsnemen aan hoge of lage tafels; er is voor ieder wat wils. De mannen achter de River Bar houden niet van poespas, wél van kwaliteit. Recht voor z’n raap, die Rotterdammers.

Het menu is geïnspireerd op gerechten die je kunt eten bij restaurants gelegen aan Europese rivieren. Het water van die rivieren stroomt onder andere door Londen, Parijs, Lyon, Rome, Bilbao en Porto. Een heerlijke mix en een kaart vol lekkers als resultaat. Naast die Europese gerechtjes (-jes ja, want hier doen ze aan shared dining), vind je op de kaart ook mooie wijnen. Bij de River Bar staan kwaliteit, passie en liefde centraal. Liefde vieren kan er trouwens ook, de bar is namelijk af te huren voor private dining, meetings of events. Heb je niks groots op de planning, dan is het ook gewoon een goede plek voor de vrijmibo, al zeggen we ook geen nee tegen een womibo of domibo.

River Bar