Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
19 May 2019
  • 04-10-2018
  • Uncategorized

Roadtripp’n door Zuid-Afrika (met Sunny Cars)

Roadtripp’n door Zuid-Afrika (met Sunny Cars)

We krijgen best wel regelmatig de vraag of we 'usuals' hebben, when traveling. Het antwoord: ja. Natuurlijk. Want wanneer je vaak weg en onderweg bent, dan is het soms gewoon heel erg fijn om niet het wiel (de autoband) steeds uit te hoeven vinden. Doen we dan ook niet.

Wat betreft het huren van een auto - zonder auto een reis maken is gewoon geen optie; zelfs tijdens een stedentrip huren we meestal een auto omdat de omgeving van een stad vaak net zo leuk is als de stad zelf - klikken we onszelf steevast richting de website van Sunny Cars. En zijn dan ook trots lid van de 'Sunny Cars Roadtripper Club'. De voordelen? Komt-ie:

Sunny Cars

De laatste keer dat we bij Sunny Cars aanbelden was op Mallorca, een week geleden huurden we een auto in Parijs en een paar maanden eerder deden we hetzelfde in Kaapstad waar we werkten aan Cool Cape Town (waar we al deze foto's vanuit de auto maakten). Nogal wat steden, behoorlijk wat landen en toch altijd dezelfde autoverhuur. Prettig kan ik je vertellen, want wanneer je boekt bij Sunny Cars, dan gaat alles gewoon in het Nederlands. Ontvang je updates en berichten over je auto in je eigen taal en is de verhuurservice 24/7 - eveneens in het Nederlands - bereikbaar. Wat heet: je ontvangt een dag voor vertrek zelfs een bericht om je een fijne vakantie te wensen. Het zijn de kleine dingen.

Een tweede voordeel is dat wanneer je net als wij áltijd last minute wil boeken, er altijd nog wel ergens een mobiel te huren is. Dat komt omdat Sunny Cars samenwerkt met lokale verhuurders - handig.

SERVICEPAKKET

Het beste zijn de Sunny Cars servicepakketten. Met zo'n pakket hoef je namelijk écht over niets anders meer na te denken dan de route en de beste adressen onderweg. Perfect aangezien mijn hoofd regelmatig ontploft van alles wat ik wil zien eenmaal en route.

Het is echt niet perse zo dat we zulke luxepoezen zijn hier op Bart HQ (oke, misschien een beetje) maar tijdens de meeste reisjes is het al druk genoeg. Sterker nog: hebben we andere prioriteiten. Vandaar dat wij standaard het Premium Plus pakket kiezen. Zoals Sunny Cars zelf zegt: 100% gemak, 0% gedoe.

De benefits? Allereerst de rij overslaan na een lange (of korte) vlucht! Hoppa, zo door naar de Premium check-in balie. Altijd een 'jonge' auto onder je kont (nooit ouder dan een jaar - zo fijn). Het beste: geen papierwerk bij de balie want dat heb je allemaal online al gedaan (dit is echt walhalla hoor, trust me, ik wil echt nooit meer anders). En een credit card is niet nodig. Nu vind ik dat zelf nooit zo'n probleem aangezien mijn persoonlijke plastic regelmatig schuift en swiped maar ik ken genoeg mensen die er liever niet aan beginnen. Verstandig wel. Kan dus bij Sunny Cars. Sterker nog: je hoeft helemaal geen waarborg neer te leggen. All is covered.

"Ook echt te leuk (en goed gedaan): het boek On a Roadtrip"

Let wel, het Premium Pakket is niet overal beschikbaar. Maar wel op Ibiza en Mallorca, Menorca, Lanzarote, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Kos, Corfu, Heraklion, Santorini, Rhodos, Zakynthos, Split en Dubrovnik. 

In Zuid-Afrika deden we het daarom met de Express Service, wat allerminst een knieval is: ook geen wachtrij met dit pakket. Olé, want dat is extra netto vakantietijd. En ook hier geldt de online registratie optie: je huurcontract ligt al ingevuld klaar wanneer je de huurauto komt ophalen. Wil ik ook nog even kwijt (maar dan stop ik hoor) dat je een aantal van deze zaken ook los kunt boeken, zoals de 'geen waarborg optie', handig wanneer je net als vriendin M. geen credit card hebt of wil gebruiken. En dit vind ik ook fantastisch: je kunt bij Sunny Cars dus een tent boeken! Voor als je in het buitenland wil gaan kamperen en geen zin hebt om je tent mee te sjouwen. Allerlaatste tip: voor het komende wintersportseizoen kun je winterbanden op je huurauto laten leggen. Ik zeg het je: de servicepakketten van Sunny Cars.

De Harbour House-groep in Kalk Bay

Het kleine vis(voor)stadje Kalk Bay, of Kalkbaai, is een ontzettend gezellige kustplaats, we kunnen niet anders zeggen. Slenteren door de haven en langs de koloniale panden, staren naar de vissersboten, struinen van het ene antiekwinkeltje naar de volgende vintage kledingzaak, afdingen bij de visafslag, smullen bij een van de (vis)restaurants en cocktails drinken met uitzicht op zee ... Vakantie uit de boekjes. Of een hike door Echo Valley, dat kan natuurlijk ook. Afijn: wij vinden Kalk Bay leuk. Om iets te eten en te drinken hoef je niet verlegen te zitten: je struikelt er over de restaurants en barretjes. Beginnen we vroeg, dan mogen we toch opteren voor een bakkie bij Salt! Doen hoor. Salt is leuk. Daarnaast kent Kalk Bay drie parels van de Harbour House-groep: Easy Tiger voor een goede burger, fancy oesters slurpen en de lekkerste sushi prikken kan bij de leukste van de in totaal drie Harbour House-vestigingen (de andere zijn in Constantia Nek en V&A Waterfront) of ga de hele dag hangen bij het casual doch stijlvolle Sirocco. harbourhousegroup.co.za

Die Strandloper in Langebaan

Voor een kleine 20 euro een tiengangen-verse-vis-menu – bereid door locals – op het strand met pauzes om te zwemmen, dat is Die Strandloper in een notendop. Het lekkerste verse brood en alle vis zo uit de oceaan voor je op de braai gelegd. Van mosselen tot kreeft en van zoete aardappel tot ijsbergsla, alles komt voorbij. Let wel: het zijn tien gangen. Denk nu niet dat het van die minuscule sterrenchef-gangetjes zijn... Nope: grote borden all you can eat it is. Is oké, je mag er zo lang over doen als je zelf wilt en de man op de gitaar heeft een breed repertoire meezingers. Fijn: je mag je eigen wijn en water meenemen en het valt aan te raden om dat ook te doen. The easy life and we love it. Je kunt voor de shift van twaalf uur reserveren of voor de avonduren en de tien gangen nemen ongeveer drie uur in beslag. Minstens.

 

 

Chef's Warehouse at BEAU Constantia

Wie dit Cool Cape Town een beetje doorspit, zal merken dat er een aantal favorieten zijn. Geeft niks, dat was ook de bedoeling. Al zullen we in dit geval maar meteen heel duidelijk zijn: Chef's Warehouse is waanzinnig en de vestiging van het restaurant in BEAU Constantia helemaal (de andere vestiging zit in het centrum). Waarom? Omdat chef Liam Tomlin heer en meester is in het bereiden van verrassende maaltijden. Tapasstijl. Veel groente. Alles lokaal. Het zijn hoogstandjes die toch niet ingewikkeld of onnodig prijzig zijn (want o boy wat hebben we moeite met liflafjes op onze borden). In Constantia wordt de keuken aangevuld door Ivor Jones en Ivor kan het minstens zo goed. Wat heet: het restaurant staat in de top 10 van alle restaurants in Zuid-Afrika. De huiselijke gerechten, meestal opgebouwd uit verschillende lagen heerlijkheid, veranderen per dag. Meer dan aangeven dat je iets liever niet eet, kun je niet. Geeft niks: alles is lekker. Je kijkt door kamerhoog glas uit over wijngaarden van BEAU Constantia (een wijngaard) en de voorsteden van Kaapstad aan de ene kant, en naar False Bay aan de andere.

De lichten fonkelen als de dag in de nacht valt en je ziet misschien een vliegtuig of twee opstijgen of landen in de verte. Nachtvlucht terug naar Nederland? Reserveer al voor je vakantie en pak aan het eind je koffers om ze mee te nemen naar Chef's Warehouse. Kun je daarna rozig en tevreden het vliegtuig in (don't drink and drive natuurlijk).

Deze beelden zijn gemaakt door Criene Images, fotografie partner in crime voor Cool Cape Town het boek. Kopen doe je het boek hier, voor bovenstaande adressen (dit is een beknopte versie) en nog véél meer Zuid-Afrika road trip materiaal. You'll love it, beloofd.