7 juni 2018, door Maartje

ROEF Amsterdam (Drie Daken Diner + Camping + Festival)

7 juni 2018, door Maartje

ROEF Amsterdam (Drie Daken Diner + Camping + Festival)

Ken je dat gevoel? Dat je buiten adem bent omdat je veel teveel ineens wil vertellen? En! En! En! En! En! *hijg hijg*...? Dat je niet weet waar je moet beginnen en dat je vooral niet weet hoe je nou optimaal over kunt brengen hóe leuk het allemaal wel niet is. Hoe je je ervan vergewist dat de ander de aandacht er echt wel bij houdt totdat je alles helemaal verteld hebt en dat je je, terwijl je over je woorden aan het struikelen bent al afvraagt of je toehoorder het echt allemaal wel goed genoeg in zich opneemt. Nou. Dat gevoel hebben we als we moeten vertellen over ROEF. Dus blijf je er alsjeblieft even bij? *hijg hijg*

Roef - Drie Daken Diner (8 juni)

Roef - Drie Daken Diner (8 juni)

ROEF, dat is het onderwerp. Daar moeten we allereerst over vertellen dat we vorige zomer al een keer aanhaakten bij ROEF en dat dat zo ongeveer het leukste dakterras-moment was van heel 2017. Juist ja, we zouden het in alle enthousiasme zomaar vergeten: Roef is feitelijk een dakterras pop-up festival in Amsterdam. Dat is de basis. Maar er is meer! Een ‘meer’ die dit jaar in drie delen komt. Nummer 1: het ROEF Drie Daken Diner. 

ROEF high fived voor de gelegenheid met de lui van Lowlander Beer en Creative Chef en organiseren samen een driegangendiner met botanical beer pairing bovenop de leukste dakterrassen van Amsterdam. Dat werkt zo: je eet bij adres 1, met uitzicht over Amsterdam, je eerste gang. Vervolgens op de fiets naar dakterras twee voor het hoofd en afsluiten doe je, u voelt ‘n aankomen, met een dessert bovenop weer een ander dakterras. Drie Daken Diner dus, what’s in a name. Op vrijdag 8 juni wordt de amuse geserveerd op het dak van het nieuwe QO Hotel Amsterdam.

ROEF Festival (22 juni)

ROEF Festival (22 juni)

En dan is er het festival waar het eigenlijk allemaal om te doen doen: het ROEF Festival (het Drie Daken Diner is ‘slechts’ een opwarmertje: het ROEF Festival is de hele (!) maand juni. Zie je? Hijghijg). Op 20 Amsterdamse daken wordt het ROEF festival gevierd, met op 22 juni 2018 het dak van A’dam Toren – toch wel met stip hét dak van Amsterdam te noemen – als epicentrum. Sterker nog: je kunt kamperen (!!) op het dak van A’dam Toren. Daarover zo meteen meer. First things first (hijg): wist je dat slechts 2% van het Amsterdamse dakoppervlak in gebruik is? En maar 1% begroeid? Zonde in een stad die zo druk is.

Moet je wat mee doen, zo vindt het ROEF Collectief. ROEF neemt je mee om het daklandschap te ontdekken én wil alle Amsterdammers (dus ook vastgoedeigenaren en de gemeente) inspireren tot het maken van meer groene en openbare daken om deze uiteindelijk aan elkaar te verbinden. Daarom is er óók nog een Rooftop Symposium. Inmiddels hebben de Amsterdamse coalitiepartijen de ambitie “geen dak onbenut” te laten. Op naar dat next level stadspark met luchtbruggen dus

Feest op 20 Amsterdamse Daken dus, verspreid over de stad. Wie wat waar lees je hier:  Rooftop Festival en een kaartje kost slechts 15 euro. Dief van je eigen portemonnee.

En dan is er het festival waar het eigenlijk allemaal om te doen doen: het ROEF Festival (het Drie Daken Diner is ‘slechts’ een opwarmertje. Zie je? Hijghijg).

ROEF - ROOFTOP CAMPING (21 JUNI)

ROEF - ROOFTOP CAMPING (21 JUNI)

Ik zei het al: je kunt dus slapen (SLAPEN!) op het vetste dak van Amsterdam, A’DAM Toren. Op 21 juni (de langste dag van het jaar, jawel) wordt het dak van de A’DAM Toren opgebouwd worden tot minicamping. Tien personen krijgen de kans om tijdens de midzomernacht te kamperen op bijna 100 meter hoogte, met uitzicht over Amsterdam. BAM. Organisatoren ROEF, Campspace en A’DAM zorgen tijdens deze unieke ervaring voor een volledig verzorgde overnachting inclusief ingerichte tenten, diner en ontbijt, een filmvertoning tijdens zonsondergang, yogales in de ochtend en een akoestisch optreden door een van de talenten van A’DAM Music School. Hoe winnen? Op Facebook worden 4 tweepersoons tenten verloot via een prijsvraag.