Nederland, Amsterdam18 augustus 2020, door Imara Milatz

Roef Amsterdam, ook dit jaar van dak naar dak (4 t/m 6 september 2020)

Nederland, Amsterdam, 18 augustus 2020, door Imara Milatz

Roef Amsterdam, ook dit jaar van dak naar dak (4 t/m 6 september 2020)

Kennen jullie hem nog, van eerdere edities? ROEF, hét dakfestival van het land.

Vast wel. En ROEF is back (weliswaar in aangepaste vorm, daarover later meer) in the game en verslaat meteen een hele hoop andere dakterrassen (check ook de leukste dakterrassen van Nederland). Hoe ze dat doen? Net zoals als altijd: gebruik maken van heel Amsterdams daklandschap. Dit jaar pakken ze dat grootser (hallo anderhalve meter) aan dan ooit. Geen jaartje overslaan (wát een opluchting) maar ROEF neemt je het weekend van 4 t/m 6 september mee het Amsterdamse dak op. Het toepasselijke thema van ROEF 2020 is: *tromgeroffel* 'anders dan anders'. Het had ook ander thema kunnen zijn, non?

ROEF Amsterdam 2020

ROEF Amsterdam 2020

Dat dakterrastival is er niet zomaar een: naast alles wat je van een dakterras + borrel verwacht – (non)-alcoholische versnaperingen, een goede borrel en bij voorkeur ook een knap zonnetje on the side -, is het een flinke dosis meer dan dat. De kers op het driedaagse ROEF taart is toch wel de Rooftop Roulette op zaterdag (5 september). Een verrassingsroute over de daken van de stad in de vorm van een kwartetje. Binnen vier uur hop je over vier daken en op ieder dak vindt een workshops plaats. Waarom heet het dan ‘roulette’? Leggen we kort uit: het zou geen roulette zijn zonder een kleur te kiezen. Kies een kleur en laat je verassen onder leiding van je dak-expeditieleider! En neenee, wij gaan natuurlijk ook nog niets verklappen…

Nu al all ears naar dit event? Tickets voor Rooftop Roulette kosten €10 en zijn vanaf NU beschikbaar.

 

Vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 september de daken van Amsterdam ontdekken.

Hé gelukkig, we zijn nog niet klaar met ROEF. Naast de ‘roeftop roulette’ vindt er ook een rooftop symposium plaats. Vrijdag (4 september) vul je je hoofd met kennis bij het Rooftop Symposium voor professionals georganiseerd door Rooftop Revolution. In de avond kun je je hart ophalen bij de Stadsleven Talkshow, daarna kun je een film kijken bij de rooftop bioscoop. Het zaterdagavond programma blijft nog een beetje geheim (hier ben je the first to know). En voor de vroege vogels staat er op de zondagochtend een yoga sessie op het menu. Yoga op een van de hoogste torens van Amsterdam! Disclaimer: werkt alleen ontspannend als je geen hoogtevrees hebt ;).

ROEF

Afijn, ROEF is het allerbeste september nieuws yet. We kunnen niet wachten om de hoogte van Amsterdam op te zoeken. See you there!