21 mei 2019, door Maartje

Festival ROEF – het hoogste festival van Amsterdam: 7 + 8 juni 2019

21 mei 2019, door Maartje

Festival ROEF – het hoogste festival van Amsterdam: 7 + 8 juni 2019

Vandaar dat ze 'het' in het leven riepen: Festival ROEF, een festival verspreidt over een aantal daken van Amsterdam, dit jaar op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni 2019. Bestaande populaire horeca-gelegenheden én een aantal Amsterdamse daken waar zelden iemand komt. Ze doopten het feest heel toepasselijk ROEF, een naam die blijft plakken voor een concept dat je niet mag (wil) missen. Lees nog maar even het verhaal van vorig jaar.

ROEF - 7 + 8 juni 2019, Amsterdam

ROEF - 7 + 8 juni 2019, Amsterdam

Twee dagen ROEF dus, en er is een dag- en een avondprogramma. Eerst die laatste, want ‘s avonds is het feest. Dan kun je namelijk van 17.00 tot 23.00 uur de mooiste daken van Amsterdam op. Er doen dit jaar sowieso al 14 locaties mee die op vrijdag en zaterdag allemaal een speciaal ROEF programma samengesteld hebben. Zo is er op zaterdagavond 8 juni Vondel Disco op het dak van Nemo (jááá!). Silent dansen, hete hitjes en alle handjes in de lucht, precies zoals je van Vondel Disco, de godfather van de allerleukste silent disco festivals, gewend bent maar dan op het dak van Nemo (iedere Vondel Disco is standaard uitverkocht dus pak je kans!). Al zou je ons op zaterdag ook zomaar op de 21e verdieping van QO Amsterdam kunnen vinden waar de heren-dames van Duke of Tokyo bij Juniper & Kin een karaoke-avond organiseren.

Foto links: Coco Plooijer, foto rechts: Eliane Kemble

Al beginnen we vast en zeker al op vrijdagavond met ROEF-en en wel bij Hotel Jakarta waar de avond tot ‘Bumbu’ avond wordt gedoopt, een zwoele Indische zomernacht zoals op het strand van Uluwatu. DJ Sekan (hij noemt zichzelf een ‘funky crate-digger’, okeisgoed) draait de beste Indonesische disco, soul en boogie. Ofwel vakantie uit je speakers, en om je heen met dank aan de groene Indo-oase die Jakarta is. Beeldend kunst-talent Toto Blaauw helpt het vakantiegevoel compleet te maken: hij projecteert zijn kunst, geïnspireerd op Indonesische landschappen op de muren van het hotel. Toto? Die ook in Tate Modern in Londen stond? Precies.

(Een beetje) bijkomen kan de volgende dag bij Badplaats van het Volkshotel waar je om 17 uur met je gat in het bubbelbad mag. Badderen, champagne drinken én rebelleren aangezien er een ‘multidisciplinaire inspiratieavond’ wordt georganiseerd. Om daarna weer te gaan dansen, sjansen en mee te gaan bleren, zie hierboven. Er is nog veel meer te beleven tijdens het te leuke ROEF Festival: het hele avondprogramma lees je hier. Voor alle evenementen kun je online (hier) kaartjes kopen. Je koopt een dag- of een weekendticket en mocht je deel willen nemen aan een van de rooftop talks moet je je even vooraf aanmelden.

(Een beetje) bijkomen kan de volgende dag bij Badplaats van het Volkshotel waar je om 17 uur met je gat in het bubbelbad mag. Badderen, champagne drinken én rebelleren aangezien er een ‘multidisciplinaire inspiratieavond’ wordt georganiseerd.

Overdag

Overdag

Een dagprogramma zei je toch? Ja, dat is er ook. Met je ROEF dag- of weekendticket kunnen alle ROEF bezoekers zaterdag overdag al een (gratis) inspirerend dagprogramma volgen. Met Rooftop Talks op bijzondere Amsterdamse daken én een kijkje in de toekomst van het daklandschap. Internationale rooftop trends bijvoorbeeld (interessant vinden wij) in Hotel Casa (daarna kun je door naar het dak). Dat begint om 16 uur waarna je aansluitend kunt borrelen bij HOPP, toch al een van de leukste horeca dakterrassen van Amsterdam als je het ons vraagt.

Mocht het weer nu echt niet meezitten (want ja, het blijft juni in Nederland) dan sta je bij sommige locaties in een skybar fijn droog onder een indrukwekkend, duurzaam dak (zoals bij Hotel Jakarta en Juniper & Kin). Verder hebben bijna alle andere locaties een binnenruimte.

Het hele dagprogramma lees je hier

Tot ROEF!