18 juni 2021, door Imara Milatz


Theather lunch in de weelde van de Maaltuin op vliegbasis Soesterberg

18 juni 2021, door Imara Milatz


Theather lunch in de weelde van de Maaltuin op vliegbasis Soesterberg

Weten jullie nog? Dat we in een niet zo ver verleden een verhaal deden over het gezellige Maaltuin pop up restaurant? Juist ja, die ene in Paleis Soestdijk en die keer daarvoor in de botanische tuinen van Utrecht? Precíes die pop-up popte vorig jaar weer op en wel in Roffa’s meest sprookjesachtige botanische tuinen! Dat is dus op en top zomers dineren tussen de weelderige tuinen tijdens een culinaire ontdekkingstocht vol smakelijke verhalen en muziek. Ofwel: het groenste buitenrestaurant van de stad, middenin de natuur. En nu zijn ze terug. Op 17 en 18 juli opent pop-up De Maaltuin zijn buitendeuren op Vliegbasis Soesterberg voor een middag vol history, theater (acteurs Bartho Braat en Bas Keijzer komen langs) én een heerlijke lunch.

De Maaltuin

De Maaltuin

Als je ergens de sferen van de Koude Oorlog kunt proeven, dan is het wel bij Vliegbasis Soesterberg. Tijdens theatervoorstelling “De Zaak Oppenheimer” wordt deze vliegbasis het décor van de hoofdrolspelers een rol speelden in dit verhaal. Hoe de middag er verder uitziet? Je wandelt over het prachtige terrein van de vliegbasis en ontdekt de bijzondere verhalen van deze locatie. Na de wandeling, kom je aan bij Shelter 611 waar een heerlijke lunch voor je klaarstaat. Terwijl je geniet van de lunch, wordt de voorstelling opgevoerd waar acteurs Bartho Braat en Bas Keijzer in schitteren. Side note: de theater lunch vindt alleen plaats op 17 en 18 juli!

De Maaltuin

De vorige editie gemist? No problemo, want ook deze editie is terug vanaf 3 juni. Zelf ook ervaren en proeven, dat onderdompelen in die botanische tuinen? Dáárvoor mag je dus naar Trompenburg Tuinen en Arboretum afreizen. Is he-le-maal niet erg, de tuinen zijn van het soort waar de mens zijn ogen uitkijkt. Romantisch much? Honderd procent van wel: bruggetjes, vijvertjes, het lijkt er soms bloemen te regenen. En no worries of je nou verstand van het bloeiende spul hebben of niet, het is er voor ieder mens een waanzinnig knap -‘even helemaal uit de concrete jungle van de stad’ plekje. Let wel, het bijkomstige nadeel van een concept alsmede -welke als sinds 2016 bewijst hoge ogen te trekken- is dat de reservaties zomaar ineens vol zitten. Zo gaat dat dan.