24 juni 2022, door Maartje

Hele kleine maar bovenal hele fijne Mexicaan in de Jordaan: ROSARIO COCINA MEXICANA Amsterdam

24 juni 2022, door Maartje

Hele kleine maar bovenal hele fijne Mexicaan in de Jordaan: ROSARIO COCINA MEXICANA Amsterdam

We waren al fan van de Mexicaanse keuken, en we zijn dól op ons mooie Amsterdam (en ook op Mexico overigens), nog net iets meer op de Jordaan en tsja, en als dat allemaal samenkomt, dan gaan we spontaan kwispelen. Handjes  op elkaar voor Rosario Cocina Mexicana Amsterdam in de Amsterdamse Jordaan (en wel aan de Tweede Egelantiersdwarsstraat, een van de mooiste en sowieso de meest gezellige Amsterdamse straat). Verwacht geen uitgekauwde die-kennen-we-nu-wel taco's en nacho's. Nee nee, bij Rosaria Cocina Mexicana Amsterdam de serieuze Mexicaanse keuken van Tamales en Carnitas de pato (gekonfijte eend). Ah, je bent al weg? Zien we je daar!

Lees ook 15 x Mexicaan en Latijns-Amerikaans in Amsterdam

Rosario Cocina Mexicana Amsterdam

Rosario Cocina Mexicana Amsterdam

Tuurlijk zijn er wel taco’s, duh, gelukkig maar, al zijn die van Rosario Cocina Mexicana Amsterdam net wat anders dan je gewend bent misschien, zoals Taco’s ‘de milpa’ met geroosterde bloemkool en spruiten, gepofte zoete aardappel en gestoofde snijbiet. Hoe goed klinkt dat? Net zo goed als het smaakt! Of wat dacht je van Tepache Rosario, gefermenteerde ananasdrank met rum. Spannend much.

Dat is allemaal niet zo heel gek: eigenaresse Nina kookte voorheen o.a. bij Toscanini en spendeerde heel wat jaren in haar geliefde Mexico. Eén (koken) en één (de liefde voor Mexico) is twee en dat resulteerde in Rosaria Cocina Mexicana Amsterdam.

Op maandag en dinsdag is Nina dicht, de rest van de week schuif je aan voor de authentieke Mexicaanse keuken. O! En op zaterdag en zondag mag je aanschuiven voor de lunch. Dat deden wij en we moeten zeggen: doe het!