Nederland, Amsterdam15 mei 2018, door Toine Legters

Rosé all day bij Jansz

Nederland, Amsterdam, 15 mei 2018, door Toine Legters

Rosé all day bij Jansz

Rose All Day, dat klinkt als muziek in de oren. Niet alleen bij ons maar ook bij Jansz, u weet wel, het roze be-gordijnde restaurant van het Pulitzer Hotel hartje Amsterdam. Jansz voegt daad bij woord. Of muziek naar oren: de eerste en derde zondag van zowel juni, juli als augustus kun je namelijk een tafeltje boeken voor een dag nippen aan rosé. En dat niet alleen: boek je, dan staan er ook een heel aantal zalige zomerse gerechten klaar.

Jansz

Jansz

De reguliere kaart van Jansz is voor deze dagen aangevuld met specials zoals gerookte zalm op eiersalade, gegrilde kreeft met sinaasappelmayonaise en Côte de Veau met hasselback van de Big Green Egg Barbecue. Drink daarbij een volle MiP rosé (graag in magnum formaat) en jouw zondag kan niet meer stuk. Toch?

De heerlijke MiP rosé is, om even interessant te doen, want dat mogen we graag doen over wijn, heeft ‘hinten van rode vruchten en citrusfruit’, en heeft een verleidelijk kruidenparfum. Zo vertelde het persbericht. Top. Wij noemen het gewoon precies zo’n lekkere lichte rosé waar je zin in hebt op een zomerse dag. In een glas met aanslag van de kou. Zo een.

Ps: Datzelfde lichte wijntje kun je overigens ook halen tijdens je vakantie in de Côtes de Provence, een regio welbekend om de rosé’s. Die herinnering geeft de zondag bij Jansz vast net een extra happy lichtroze tintje.

Jansz. Rosé Sundays
3 en 17 juni, 1 en 15 juli, en 5 en 19 augustus
12:00 – 17:00 uur

Liefs, Bloeme

 

 

Tips in Frankrijk? Hebben we: 12 x afgelegen oorden in Frankrijk