19 januari 2024, door Nikki Nederhorst

Rotterdams sterrenrestaurant: Fitzgerald

19 januari 2024, door Nikki Nederhorst

Rotterdams sterrenrestaurant: Fitzgerald

De keuze is reuze in Rotterdam, en ja, wij leren er ook steeds meer over. Want Rotterdam is naar horen zeggen áltijd een goed idee. En al helemaal nu dit - met een Michelinster bekroonde - restaurant Fitzgerald, in een nieuw jasje wordt gestoken. Met meer toegankelijkheid, verlaagde prijzen, een heropende bar en een keuken op hetzelfde niveau gaat het restaurant een wel héél goede glow-up tegemoet. De bedrijfsleiders van het restaurant zijn chef Michael Verhagen en maître-sommelier Bas van Beveren.

 

Voor meer leuke tips, download onze gratis e-guide van Rotterdam! 

Door wie?

Door wie?

Oké, de grote vraag van vandaag. Maar door wie dan? Nou komt-ie hoor. Restaurant Fitzgerald is in november 2023 overgedragen door Danny Gonzalez aan een nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar is een familiebedrijf met veel ervaring in de horeca. Hij heeft chef Michael Verhagen en maître-sommelier Bas van Beveren aangewezen als bedrijfsleiders.

Michael Verhagen (37): “De nieuwe eigenaar wil graag op de achtergrond blijven en heeft Bas en mij gevraagd de zaak te runnen, wat een geweldige kans is voor ons. Ik werk hier al sinds de opening in 2015. Eerst als sous-chef en sinds het vertrek van Remco Kuijpers twee jaar geleden als chef. Bas en ik werkten al samen in het restaurant van het Wereldmuseum in Rotterdam en nadat Bas een periode bij het Rotterdamse The Millèn werkte, zijn we sinds een klein jaar weer herenigd bij Fitzgerald.”

Een voorproefje van het menu

Een voorproefje van het menu

3…2…1… En nu (bijna) het belangrijkste van alles: het eten! Wij hebben namelijk wat gerechten mogen horen en natuuurlijk gaan we ze door verklappen aan jullie. Komt-ie hoor. Nummer één is een tartaar van tonijn, rode grapefruit, pastinaak, zoetzure zwarte radijs en een ponzudressing. Het water loopt ons nu al in de mond. We gaan door naar nummer twee. Dit is een gerecht met coquille, geroosterde witlof, zilverui, prosciutto di manzo en het schuim van Parmezaanse kaas. Dit wil je toch ook? Snel door naar het laatste gerecht. Last but not least, een lekker stuk wagyu Kagoshima A5+, kaviaar, geroosterde kool, zeewier, miso en een saus van sambal. Geweldig!