België28 april 2022, door Isa de Laat

Bij Ryckevelde Parkcafé is het heerlijk ontspannen in de boomhutten

België, 28 april 2022, door Isa de Laat

Bij Ryckevelde Parkcafé is het heerlijk ontspannen in de boomhutten

Boomhutten: ze hebben iets magisch, iets knus en natuurlijk iets groens. En we zijn er ook nog fan van. Die bij Ryckevelde Parkcafé in het Ryckeveldebos zijn van juni tot en met september open en dit zijn een van de favorieten. Vorig jaar waren we al fan en dit jaar zijn we het weer. En we zijn dan niet alleen onder de indruk van dat verblijf hangend in de bossen, maar ook van het kasteel, landhuis, parkcafé en bos. Ryckevelde Parkcafé is de boomhut op de grens van Brugge, Damme en Beernem en je komt er om heerlijk te ontspannen. 

Foto's: Facebook Ryckevelde Parkcafé

(Nog geen genoeg van al het ge-boom-hut? Check ook De Mooiste Boomhutten en XXL Boomhut in Nederland)

Ryckevelde Parkcafé

Ryckevelde Parkcafé

In de schaduw van een pittoresk historisch kasteeltje en in het hart van het Ryckeveldebos, daar vind je een paar knappe boomhutten. Zicht op eeuwenoude kastanjebomen (waarvan sommige 300 jaar oud) en een bloemenweide en als bonus een liveconcert. Liveconcert? Ja! Met een fluitconcert van bomen. In de tuin worden biologische groenten gekweekt, die worden bijvoorbeeld gebruikt in de pizza’s van hun eigen restaurant het Parkkaffee.
En biologisch is the key, zo is de honing bij de thee afkomstig van de bijen. Bijen dus, wat leven in de brouwerij. Zorgen de Lakense schapen op het terrein ook voor (side note: dit Belgische ras was bijna uitgestorven, maar er zijn er weer meer dan 300 tegenwoordig. 20 Daarvan zie je in het land van het Ryckeveldebos).

 

Overnachten in het Ryckevelde Parkcafé kan van juni tot en met september, maar in de winter kan je er ook prima vertoeven. Niet om te slapen, maar om koffie of wijn te drinken in het landhuis.
De ecologische boomhutten en het restaurant vind je in Ryckeveldebos, dat beslaat 180 hectare (huge). En dat bos, dat is er niet voor niks. Je vindt er recreatie in alle vormen en maten. Dagje Brugge? Raden we ook aan en ligt slechts op vier kilometer.