België, Antwerpen21 november 2021, door Esmée Rebel

Net over de grens: met de kids naar België

België, Antwerpen, 21 november 2021, door Esmée Rebel

Net over de grens: met de kids naar België

Een bezoekje aan onze Zuiderburen never hurt nobody. Tussen de Bourgondische Belgen vermaken wij, Nuchtere Nederlanders, ons prima. Prima? Très bon zelfs! Niet alleen wij, ook de koters kunnen - met gerust hart - mee. Er is namelijk meer dan genoeg te doen. Van klimmen en slapen in de natuur tot het bezoeken van musea en cafés in de stad. Waar te gaan, wil je weten? Onze meest favoriete activiteiten met kids in België. De rien!

Nu we het toch over België hebben... Nog meer tips vind je hier!

We waarschuwen alvast: na het uitvoeren van al deze Belgische activiteiten is het tijd voor food. Wij verlaten het huis niet meer zonder goed voorbereid op pad te gaan en voorzien de tas altijd van de nodige NaturNes Bio producten. Zoals knijpzakjes voor onderweg en Nutripops als tussendoorsnack.

Antwerpen

Antwerpen

Op zo’n drie uur rijden, of 1,5 uur met de trein (Intercity Brussel) vanaf Mokum vind je onze go to eet-, drink-, shop-, cultuur- en interieurstad. We hebben het natuurlijk over Antwerpen. Maar wist je ook dat deze stad supergeschikt is voor én met de kids?  Aan leuke en kidsproof activiteiten geen gebrek. Hierbij een favorieten-lijstje:

  • Bootje! Een rondje varen met de boot op de Schelde is altijd een goed idee. Lekker ontspannend (zitten en kijken) plus het mooiste uitzicht op de Antwerpse haven en skyline heb je vanaf het water. In de haven vind je verschillende rederijen, zoals Jan Plezier en Rederij Eureka, waar je een (dag)tocht kunt boeken.
  • In de stad beestjes kijken, dat kan in Antwerpen. Pal naast het station vind je ZOO Antwerpen, één van ‘s werelds oudste dierenparken. Gaan jullie een kijkje nemen bij de flamingo’s of bij de visjes in het aquarium?
  • Zin in een leerzaam bezoek? Antwerpen barst van de leuke musea voor kids. Museum aan de Stroom (MAS heeft leuke speurtochten), FOMU (eigen doe-box met opdrachten, vragen en tekenboekje) en MHDK (familieactiviteiten bij Museum van Hedendaagse Kunst).

What (nog meer) to do met koters?

 

 

 

Van al dat knutselen, speuren, wandelen en bekijken zal je bijna trek krijgen. Gelukkig zit je – op dat vlak – wel gebakken in Antwerpen. Zo kun je naar één van deze ouwe gouwe tenten. Op zoek naar een fijne slaapplek? Midden in het centrum duik je zo je bedje in bij SHWAY appartementen, Boutique Hotel Lit d’Art of Boho City Loft B&B.

Wandelen + klimmen

Wandelen + klimmen

België is veel meer dan alleen Antwerpen, we know. Wat dacht je van natuur? Bossen in overvloed. Een flinke (of iets minder lange) wandeling op z’n tijd kan geen kwaad, toch? Hoppa, wandelschoenen aan en sjaal om: tijd voor een frisse neus. Waar je dan moet zijn? Het Grote Netewoud is een aanrader. Hier kies je uit negen wandelroutes voor families. Ook het Drongengoedbos niet vergeten. Dit is het grootste bos- en natuurgebied van Oost-Vlaanderen en super voor (met) de kids. Er is een heus kabouterpad en een sprookjesbos. En dan last but not least het Muziekbos in Ronse. Met kabouter- en heksenwandelingen en houten speeltuigen.

Zin om als aapjes in de bomen te klimmen? Bij TheOutsider, dit klimbos in Goirle of Adventure Valley. Let op: dit zijn wel parcours voor de (iets) oudere kids.

 

Brussel

Brussel

Brussel. Een prachtige stad, die – geheel onterecht – toch vaker wél dan niet wordt overgeslagen tijdens onze tour de Belgique. Tijd voor verandering. Het is namelijk dé stad waar je op elke hoek een chocolatier of biercafé kunt vinden, prachtige Middeleeuwse gebouwen staan en (vintage) winkeltjes je hart sneller doen laten kloppen. Ook de harten van de kids zullen veroverd worden. Hoe? Nou, door deze plekken ‘even’ af te gaan. Easy is. 

  • Tijd om te spelen. In het Koning Boudewijnpark zijn drie (!) speeltuinen te vinden, maar ook bij Museum Hallepoort kunnen de kids ravotten. Enne, we mogen het Georges Henripark met een fijne speeltuin niet vergeten.
  • Dol op stripfiguren? Suske & Wiske komen tot leven in het Stripmuseum.
  • Miniatuurpark Mini Europe neemt je mee op reis door heel Europa.
  • Kan je koter geen genoeg krijgen van treinen? Een must visit is Train World, een – je raadt het al – treinmuseum. Aan de hand van een spannende speurtocht ga je op zoek naar de schat van het museum.

Zin in een lekkere brunch of lunch? Leuke aanraders zijn DJO, CHYL, Woodpecker Family of Hinterland. Meer heerlijke plekken in Brussel? Team Bart has got you covered. Dit is onze alles-erop-en-eraan lijst. Toch wat langer blijven dan één dag, snappen we, en toevallig op zoek naar een slaapplek? Bij deze Brusselse hotels slapen jij en je koter als roosjes.

Boomhutten

Boomhutten

Overnachten in een boomhut, wie heeft er niet van gedroomd? Maak je kinderdroom waar bij één van deze te gekke boomhutten. When in België kun je deze overnachtingsplekken in het bos niet overslaan. Oké, we trappen af met de boomhut Treetop. Deze supercomfortabele hide-away (plus hangmat en zandbak) is omringd door de natuur op recreatiepark Warredal, en geschikt voor 2-5 personen. Een andere grote favoriet zijn de boomhutten bij Treelodge. In de Antwerpse Kempen kun je bij dit boomhuttendorp kiezen uit drie luxeboomhutten. In elk houten hutje zit je lekker warmpjes en comfortabel, niks primitiefs aan.

 

 

Gent

Gent

Gent is super/mega/enorm leuk met kids. Deze Belgische stad heeft voor zowel de ouders als de kleintjes genoeg vertier in petto. Zo kunnen de koters tijdens familiewandeling ‘Het Geluidenspel‘ van het Huis van Alijn allerlei opdrachten uitvoeren of op zoek naar een verborgen schat bij het Gentse Belfort. Kindvriendelijke musea vind je ook in Gent. In museum De wereld van Kina leer alles over de planten- en dierenwereld. Meer te weten komen over kunst? Bij MSK Gent is een ontdekkingstocht voor koters te volgen. Leren plús lekker bezig, een topcombi!

Neem ook eens een kijkje op ons lijstje met favoriete restaurants in Gent of eet wat lekkers bij Amour Gent. Toe aan een goeie bak koffie? Pitstop bij WAY. Van dat citytrippen zou je bijna moe worden, hè. Bij Friday Gent of B&B Great Gent stap je zo je bed in.