19 januari 2021, door Margaux van der Mieden

Ibiza’s eerste ecologische privévilla’s en clubhuis met vijfsterrenfaciliteiten, Sabina Ibiza

19 januari 2021, door Margaux van der Mieden

Ibiza’s eerste ecologische privévilla’s en clubhuis met vijfsterrenfaciliteiten, Sabina Ibiza

Ah, ons mooi Ibiza. Het eiland waar we nog altijd de ene na de andere (nog verborgen) parel ontdekken, niet zelden in de mooiste witte-met-uitzicht typische Ibiza-stijl huizen. Frisse tinten. Patio's met houten accenten. Omringd door de ongerepte Spaanse natuur. Zo is daar ook Sabina Ibiza. Een plek in het zuidwesten van het eiland waar de drie eigenaren van Sabina Ibiza een plek wilden creëeren waar volwassenen tijd voor zichzelf hebben en kinderen de vrijheid om te ontdekken. Zo ontstond Ibiza's eerste ecologische privé-villa accommodatie plus clubhuis met vijfsterrenfaciliteiten. De privévillas zijn door achttien internationaal gerenommeerde architecten en ontwerpers gecreëerd in een prachtige landelijke omgeving van zeventien hectare. Iedere hoek van het oord heeft uitzicht op zee en een dijk van een zonsondergang. Al is dat allerminst het enige beeldschone om naar te kijken...

Sabina Ibiza

Sabina Ibiza

Naast mooie privévillas (understatement wel hoor) heeft Sabina alles waarvan je zou willen dat het er is. Een Martini-bar (die willen we zeker!), een volledig uitgeruste spa en fitnessruimte, een yogaplatform, een tennisbaan, een amfitheater, een nachtclub voor privéfeesten en een meditatietempel. Enne: ook aan de kids is gedacht. Het clubhuis van Sabina Ibiza heeft verschillende leuke dingen to do voor het kleine spul. Zo staat er een caravan van hout waar ze in kunnen spelen en vind je overal (maar wel in hun eigen hoek) speelgoed. Het clubhuis is de plek waar je samenkomt en mensen leert kennen. Het enorme zwembad dat bij het clubhuis ligt, heeft terrassen met ligbedden, banken en kleine hoekjes. Het clubhuis is alleen voor de inwonenden van de villa’s beschikbaar. Good news! De eigenaren van de privévilla’s kunnen hun vakantiehuis verhuren, dan mag je zoals een echte bewoner overal binnen! Go go go. 

Deze parel heeft ook een restaurant in het clubhuis. Duhu, good food kan niet missen hier. Het menu van het restaurant is geïnspireerd op verse, levendige en voedzame  ingrediënten. Een kookstijl die de seizoenen, het klimaat en de identiteit van Ibiza weerspiegelen. Hier haal je je morning coffee, superfood bowl en smoothie. Na een voormiddag aan het zwembad kun je aanschuiven voor een lunch met een keuze uit kleurrijke salades, met kruidige mezze en pizza’s uit de houtgestookte openluchtoven. Geen zin om zelf te koken na een rozige dag? Snappen we en Sabina Ibiza ook. De voorbijkomende borden zijn spannend, nieuw en hebben een verfijnde smaak. Enne dan hebben we het nog niet over het interieur gehad… Wauw! Je zit onder een rieten patio op een beige gestoffeerde bank met kussens aan een Mediterraans gedekte tafel. Alles hier is tot in de puntjes verzorgd. 

De Spaanse natuur rondom deze bijzondere plek hebben ze authentiek gelaten. Er staan verschillende lokale bomen, planten en bloemen. Zo zie je hier en daar oude olijfbomen, inheemse Sabina- en pijnbomen, lokale grassen en bloeiende struiken en bloemen. Tussen al dit groen en de Ibiza-stijl huizen zijn er hier en daar yoga platforms en is er zelfs een tempel om je helemaal terug te trekken voor meditatie en rust. Heerlijk! 

Side note: ook in de winter is het hier een sprookje. Vanbinnen is het licht met een touch van gezelligheid. De open haard staat aan, de boekenkasten zijn gevuld met boeken en mooie spullen, er hangt kunst aan de muren, de houten balken op het plafond geven een intieme sfeer en de ronde martini bar in retro stijl met groene barstoelen staat te pronken in het midden van het clubhuis.

Hier wil je toch vertoeven? Good news. De eigenaren van de privé villa’s kunnen hun vakantiehuis verhuren! Neem een kijkje op de website van Sabina Ibiza.