8 juli 2021, door Imara Milatz

Saints & Stars, de Amsterdamse next level gym

8 juli 2021, door Imara Milatz

Saints & Stars, de Amsterdamse next level gym

Excuses, smoesjes, klinkklare onzin, zwanger... Pick one: er is altijd wel een reden om niet te gaan sporten. Toegegeven, het is ook veel makkelijker om niet te gaan sporten, in plaats van wel (ook al wéét je dat het beter is en jajaja, je voelt je daarna zo goed...). Well, no excuses meer. Niet als je begint aan Saints & Stars. Een echt fijne sportschool helpt, echt! En nee, het vinden van die echt fijne sportschool is heus niet gemakkelijk, dus je begrijpt; áls de match daar is, dan is dat het delen waard. Even een shout out naar Saints & Stars dus, een (bijzonder mooie) sportschool waar je naast personal training en de open gym ook vier verschillende lessen kunt volgen. En die zijn alles behalve sweat proof. En die lessen zij immers hetgeen waarom we hooked zijn aan de(ze) sportclub. Sportclubbing, zoals we sporten bij Saints & Stars noemen, is sporten in de sfeer van een nachtclub, luxe all-over en fun voorop. O, en doe je een klasje, laat dan je oortjes thuis en ga helemaal los op de muziek en de lichtshow boven je hoofd.

That's how we roll. Een aantal pro's en (het gebrek aan) cons van Saints & Stars Amsterdam.

Saints & Stars Amsterdam

Saints & Stars Amsterdam

Het is nogal een understatement dat niet iedereen een sporty spice of fitboy is. Tegelijkertijd is het ook nogal een understatement dat we massaal wel wat meer beweging kunnen gebruiken. Want gezond en goed voor die conditie – die al meer dan een jaar stilligt. En toen was daar het moment dat Saints & Stars in het (nou ja: in ons) vizier kwam. En om maar meteen de angel eruit te halen: wie denkt dat Saints & Stars alleen weggelegd is voor de high class Amsterdammer, is bevooroordeeld. Saints & Stars is alles en meer ten opzichte van wat any ordinary sportschool op iedere hoek van de straat mist. Er is de keuze om ongestoord je eigen ding te doen tussen de gewone, leuke totaal niet van de ‘zien-en-gezien-worden’ mensen in de open gym versus samen met een personal trainer een persoonlijk plan op stellen. En er zijn lessen. Holy Shred, Holy Booty, Holy build en Holy box heten ze, waar je op de high-intensity manier vijftig minuten lang keihard gebokst (letterlijk, bij holy box) wordt aan het verbeteren van je conditie, het versterken van spieren of gewoon die hard (1.000 per les!) calorieën verbranden. En juist die sportlessen zijn wat het verschil maakt. Die herkenbare een of twee uurtjes maar een beetje aanpappen en lummelen, zonder te weten wat je nou echt aan het doen bent, in de sportschool zijn er niets bij. O! En het is donker. Lekker anoniem. Heerlijk.

Oud-West of Oud-Zuid

Oud-West of Oud-Zuid

De concepten van de lessen vind je terug in de twee Saint & Stars clubs die Amsterdam kent. Check in bij Oud-West voor Holy Box, Holy Shred en de Open Gym. In de tweede en nieuwste locatie, Oud-Zuid, boek je een Holy Booty, Holy Shred, Open Gym en Personal Training. En dat in een nightclub-esque sfeer. Muziek aan en gáán, waar Star Trainers je sneller laten sprinten, meer laten tillen, harder laten punchen en je grenzen verleggen. De locatie in Oud-Zuid is gevestigd in een voormalige kerk – de droom. Glas in lood in combinatie met muziek gemaakt voor de dansvloer en gewichten en dumbbells op de plek waar ooit, in een ver verleden, een priester stond te prediken. Nee, hier wordt niet (meer) gebiecht, hier wordt gezweet.

 

 

Fun(motivatie)fact: 24 uur na je Saints & Stars workout verbrandt je nog steeds calorieën.

Luxe

Luxe

Na je high-intensity workout krijg je een koud doekje met munt in je nek en is het lekker de kleedkamer induiken. Hoewel:  ‘kleedkamer’ lijkt hier een ongepast woord. In beide ‘clubs’ kom je meteen terecht in een typerende Saints & Stars sfeer. Luxe. Er zijn hele ruime privédouches (een dikke pré), je kan en mag alles vergeten (naast je sportoutfit na): alles is er. Van make-up remover van de mooiste merken en wattenstaafjes tot aan haar styling tools.

Dat is fijn, heel fijn. Maar wat nog fijner is, is dat er echt plek is voor iedereen. Ook als je zwanger bent. Of misschien wel: juist. De personal trainers zijn gespecialiseerd in één op één advies, ook op het gebied van voeding, en stellen een persoonlijk (haalbaar!) plan samen voor iedere wens (bijvoorbeeld een sterker onderlichaam als je zwanger bent om zo de bevalling en de periode daarna beter te kunnen dragen – aanrader).

Oke, laatste hele grote pre: je kunt naar eigen inzicht workouts boeken. Bij Saints & Stars zit je namelijk niet aan een abonnement vast als je dat niet wilt. Er is de mogelijkheid om losse workouts te boeken, per pakket (met 5, 10, 20 lessen bijvoorbeeld). Je laadt dan punten op en zo betaal je voor je lessen. Al kun je natuurlijk ook ‘gewoon’ voor een  membership van een jaar gaan. Zoals gezegd, hooked aan Saints & Stars, dat is wat we zijn.

 

Saints & Stars