Colombia, Salento21 maart 2022, door Michel + Renske

Lijstje Salento – de absolute must visites in dit kleurrijke dorpje in Colombia

Colombia, Salento, 21 maart 2022, door Michel + Renske

Lijstje Salento – de absolute must visites in dit kleurrijke dorpje in Colombia

Het toeristische, kleurrijke stadje Salento (dat is oke hoor, we zijn zelf ook toeristen dus we voelen ons er prima thuis!) is een van de mooiste verrassingen van Colombia. Een klein, vrolijk dorp wat bruist en leeft. Een genot om doorheen te lopen, te eten en (vooral koffie) te drinken.

Hierbij ons lijstje met must visits in Salento.

Café Jesús Martín

Café Jesús Martín

Lekkerste koffiezaak van het dorp! En met zijn kleurrijke interieur ook meteen de mooiste. Bij Jesús Martín zit je goed; van cold brew tot filterkoffie – met liefde gezet. De boontjes komen van hun eigen koffieplantage iets verderop. Ook worden er regelmatig workshops georganiseerd.
Cra. 6a ##6-14, Salento, Colombia

El Cacharrito

El Cacharrito

Geen Colombiaanse keuken, maar hé, een mens wil soms wat verandering van spijs. Een klassiek hamburger restaurant met echt knappe burgers. Goed stapelwerk en lekkere frites on the side. Opvallend vrolijk tentje wat meteen uitnodigt naar binnen te gaan.
Cl. 6 #5-2 a 5-86, Salento, Colombia

Bambino's pizza Salento

Bambino's pizza Salento

Pizza’s op z’n Colombiaans. Bij Bambino’s krijg je de beste. Het is een kleine zaak, dus zorg wel dat je wat vroeger bent.
Cra. 5 ## 5-56, Salento, Quindío, Colombia

Paarse hutje op marktplein

Paarse hutje op marktplein

Op het plein in Salento staat in volle glorie een paars tentje te pronken. Je kunt hier heerlijke sappen halen en indien je zin hebt in zoet; bestel de limonade de Coco, een begrip in Mexico – een drankje met een mix van kokos en limoen.
Calle 6, Salento, Colombia

Brunch de Salento

Brunch de Salento

Indien je behoefte hebt aan wat hipster volk dan zit je hier goed. Backpackers komen hier af en aan voor een biertje, drankje en wat te eten. Indien je voor de nacho’s gaat, zorg voor goede trek want de proporties zijn huge. Ook prima burrito’s hier!
Cl. 6 ##3-49, Salento, Colombia

Coco Bowl

Coco Bowl

Deze tent doet ons wat denken aan Bali, gezien de hoeveelheid smoothie en bowls, maar het is ó zo heerlijk. Hier haal je lekkere avocado toast, acai bowls en andere gezonde happen. Ook fijn om je dag te starten aan de bar.
Cra. 6 ####1-35, Salento, Colombia