België, Antwerpen22 april 2023, door Maartje

Sapphire House Antwerpen: waar we gaan slapen in Antwerpen

België, Antwerpen, 22 april 2023, door Maartje

Sapphire House Antwerpen: waar we gaan slapen in Antwerpen

Ja maar waaaar o waar gaan we slapen in Antwerpen? Zoveel keuze... Dat mag dan wel zo zijn, maar wie onze standaard regels in acht neemt bij het kiezen van een hotel (1: locatie, locatie, locatie, 2: het oog wil ook wat, en 3: there better be a good restaurant or two, want na een dag stappen hebben we vaak geen kracht meer om de halve stad door te toeren en is er niets (echt niets) fijner dan zijn waar de rest heen komt/ wil komen en daarna linea recta je overheerlijke nest in). Ja, wie die drie regels voor ogen houdt, komt hoe dan ook uit bij het prachtige, nieuwe Sapphire House Antwerpen.

Sapphire House Antwerpen

Sapphire House Antwerpen

In een voor Antwerpse begrippen karakteristiek 16e-eeuws hoekpand – ‘Den Grooten Robijn’ genoemd, een naam die het pand dankt aan Antwerpens rijke historie aan edelstenenhandel – huist het Sapphire House Antwerpen, een boetiekhotel dat zowel groots en indrukwekkend is (groots in grandeur, historie én formaat), als prachtig en intiem. Dat laatste is zo goed gelukt met dank aan de vele gangen, hoogteverschillen, sluipruimtes en knusse zithoeken. Dat ‘prachtige’ is zowel te danken aan de toch al zo statige locatie, als aan het knappe werk van de ontwerpers van Hugo Vormgevers (de foto’s in dit artikel komen van hun website – dat konden we zelf niet beter). Goed om te weten is dat het Sapphire House uit dezelfde koker komt als Hotel The Den in Den Bosch en The Slaak in Rotterdam – beide tips, dat even terzijde. Zeker niet ‘terzijde’ is punt drie van onze checklist: hoe is het restaurant? Of, in dit geval: hoe zijn de restaurants? Dat zijn er namelijk 2 en ze zijn, spoiler alert, super.

Er zijn 139 kamers, een lounge, een spa, een gym, een cocktailbar, en niet één maar twee hele fijne restaurants. Laten we het daar vooral nog even over hebben. Meteen na het inchecken stuit je op het informele restaurant PLANTn (tenminste… als je de enorme halfronde trap naar boven hebt weten te weerstaan, want dat deden wij als eerste; die trap op en vooral – al schrijdend – ook weer af). Dit restaurant, PLANTn dus, is ook de plek waar je als hotelgast het ontbijt geserveerd krijgt. Dat serveren gebeurt in flights: de staf komt met enorme dienbladen langs, die vol staan met lekkers, zodat jij pakken kunt waar je zin in hebt. Zo vaak als je wil. Sla zeker de (vegan) pancakes niet over, of de eveneens vegan yoghurt met vers fruit – a treat. De naam doet het al vermoeden: alles is hier plant-based. Nahja, bijna alles. Wie graag een ei bij zijn ontbijt blieft, mag dat gewoon bestellen. Hoge ogen voor PLANTn, zeker, al zijn ze niet zo hoog als bij WILDn, het fancy hotel-restaurant. Hier eveneens alles plant-based en o zo goed. Reserveer en thank me later.

De kamers zijn op zijn zachtst gezegd al even goed gelukt: ruim, voorzien van fantastische bedden (en een kinder- of babybedje is zo bijgezet), er is snelle en goede wifi (hallo babyfoon!) en de badkamers (in elk geval in de suite waar wij sliepen) hebben een bad waar je bijna in kunt zwemmen. O! Boek je zo’n suite (ideaal met kids), dan is er ook een kitchenette (and again: ideaal met kids).

 

Of we fan zijn? Wij slapen niet snel ergens anders meer in Antwerpen. Dus ja.

Sapphire House Antwerpen