Millinger theetuin, een paradijs in de polder

6 januari 2021
Millinger theetuin, een paradijs in de polder

Soms ontdek je van die plekjes waarvan je denkt: ‘waarom ben ik hier nooit eerder geweest?!’ De Millinger Theethuin is zo’n plek. Een échte verborgen parel, waar je je even in een oriëntaals-mediterraan paradijs waant, gewoon in Nederland. Dit wil je zien!

Langs de Waal, bij de dorpjes Kekerdom en Millingen aan de Rijn – op zo’n half uur rijden vanaf Nijmegen – ligt natuurgebied De Millingerwaard. En in dat natuurgebied ligt de Millinger Theetuin. Deze theetuin is niet mega groot (dus verwacht daar niet teveel van), maar het is wel prachtig om eens een keer te zien. Ook de wandeling naar de tuin is mooi, want hij gaat dwars door een natuurgebied waar je wilde paarden en koeien en allerlei andere dieren tegen kunt komen.

Lees ook: Zeeland, een mini-roadtrip van vier dagen

Wandeling door het natuurgebied De Millingerwaard

Hoe kom je in de Millinger Theetuin?

Je kunt er met de auto niet komen. De Millinger Theetuin ligt op zo’n uniek stukje midden in de natuur dat de laatste 2,5 kilometer te voet of per fiets afgelegd moet worden. Je kunt de auto gratis parkeren bij ‘De Lange Paol’, dat is een parkeerplaats langs de dijk tussen de dorpen Kekerdom en Millingen aan de Rijn. Vanaf daar kun je direct het bordje ‘Millinger Theetuin’ volgen.

Lees ook: Nederlandse wijngaarden – op wijnreis in Nederland

Wandeling door het natuurgebied De MillingerwaardEen terras bij de tuin

Twee routes om te volgen

Je kunt lopend op twee manieren bij de theetuin komen. Over de dijk of direct via het natuurgebied langs het water. Als je door het natuurgebied gaat kom je geen routebordjes tegen dus dan kun je het beste navigeren via Google Maps. Je hebt hier over allerlei weggetjes lopen dus je kunt zelf een beetje de route door het gebied kiezen.

Een terras bij de tuin  Manon onder een boom in de Millinger TheetuinWaan je in Marokko

De tuin

De tuin is opgedeeld in verschillende stukken, waardoor je in ieder hoekje van de tuin weer een ander gevoel krijgt. Zo is er een bamboebos en zijn er fijne terrassen tussen de bloemen en planten aangelegd. Het oriëntaalse hoekje is misschien wel de eyecatcher van de tuin, hier waan je je even in Marokko en het is natuurlijk erg fotogeniek.

Lees ook: Pluktuinen in Nederland – zelf bloemen en fruit plukken

Sfeervolle plekjes in de tuin Manon in de Millinger Theetuin

Eten in De Millinger Theetuin

Je betaalt 6 euro entree (2020) voor de tuin, maar daar zit een consumptie bij inbegrepen. Je kunt dus een lekker drankje bij de bar halen en een fijn plekje in de tuin zoeken. Het is ook mogelijk om te eten in de tuin of in hun restaurant. Ze hebben ontbijt, lunch, high tea en in de zomermaanden een table d’hôte. Je kunt van tevoren reserveren voor een plekje op het terras of op de bonnefooi langskomen en ergens in de tuin een plek zoeken.

Heerlijk eten in de Millinger TheetuinBloemen in de Millinger Theetuin

Exposities en activiteiten

Zo’n mooie tuin vraagt natuurlijk om fijne activiteiten. Ik schreef net al over de table d’hôte, een aanschuifdiner aan lange tafels in de warme zomermaanden. Ook worden er yogalessen gegeven en zijn er wisselende exposities met beelden die je door de hele tuin kunt vinden.

Manon in de Millinger Theetuin Leuke details in de Millinger Theetuin

Overige informatie

De Millinger Theetuin is van eind maart tot eind oktober dagelijks geopend tussen 10.00 en 18.00 uur. De entreeprijs is 6 euro per persoon inclusief een consumptie. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang en ook ouderen vanaf 80 jaar betalen geen entree. Een hond mag mee als deze aangelijnd blijft.

Check voor de meest up-to-date openingstijden de website van de Millinger Theetuin