22 mei 2019, door Barts Boekje

Op 25 en 26 mei is Schiedam Festivalstad van Nederland

22 mei 2019, door Barts Boekje

Op 25 en 26 mei is Schiedam Festivalstad van Nederland

Als je ons een aantal jaar geleden had gezegd dat Schiedam een groot festivaloord zou worden, hadden wij gezegd: ‘Schied mij maar lek.’ Een stad die het aandurft om met drie festivals, meerdere distilleerderijen en horecagelegenheden één groot festivalterrein te creëren, bestaat natuurlijk niet. Doe niet zo mal. Inmiddels zijn we een denkbeeldige aantal jaar verder en ziedaar; Schiedam Festivalstad vindt plaats op 25 en 26 mei. Dus toch!

Schiedam Fesitvalstad

Schiedam Fesitvalstad

Je leest het goed: aankomend weekend is Schiedam een groot festival. Met alles wat een festival een festival maakt. Zo zijn er verschillende areas, met ieder hun eigen specialiteiten. We nemen je alvast even mee op Schiedams avontuur. Er vinden drie evenementen plaats: Proef! de Plantage, GinFever, SWAN. Schiedam.

Bij Proef! De Plantage draait het om proeven – dûh – en kun je heerlijk knabbelen terwijl er verhalen of gedichten worden voorgelezen. Maar hey, geen festival zonder een beetje geshop. Daarom ook leuk: de kramen van SWAN. Schiedam. Ook wel een intieme versie van de nationaal bekende SWAN Market met handgemaakte kleding en sieraden en bijzondere vintage. Dan komen we aan bij GinFever. Tja tja, what’s in a name, right? Hier kun je in een intieme setting van de binnenplaats van het Nationaal Jenevermuseum genieten van – inderdaad – gin, gin en nog eens gin.

Maar ook buiten deze evenementen is er veel leuk te doen in het Schiedse. De terrassen aan de Lange Haven vieren vrolijk mee. Brunches hier, akoestische muziek daar, een genieten van jewelste. En dat in Schiedam! Een leuke bonus is het nieuwe 1714 Drinks & Bites restaurant. Dit is nog niet open, maar opent speciaal dit weekend de deuren zodat we alvast hapjes van de Big Green Egg op het drijvende terras kunnen proeven. Bekijk de volledige festivalprogrammering op S’DAM.nl.