31 juli 2019, door Nina van Hilst

Schilo van Coevorden X Belvedere Vodka: diner met cocktailpairing bij Conservatorium Amsterdam

31 juli 2019, door Nina van Hilst

Schilo van Coevorden X Belvedere Vodka: diner met cocktailpairing bij Conservatorium Amsterdam

Er was eens een avond waarop we leerden dat Belvedere Vodka van niets anders wordt gemaakt dan water en rogge... En een avond waarop we de té lekkere kookkunsten van Schilo van Coevorden weer eens mochten proeven. Samen, het vodkalabel en 'onze' Schilo, maakten ze een menu met cocktailpairing dat de hele maand augustus te bestellen is in de Brasserie van het Conservatorium hotel in Amsterdam. Té lekkers van Schilo en cocktails met de premium vodka uit Polen. Een verrassend diner waar je ongetwijfeld heel gezellig van naar huis gaat.

Schilo X Belvedere

Schilo X Belvedere

Een van onze geheime plekken van de stad is het Conservatorium hotel. Om een saaie werkweek te doorbreken strijken we dan stiekem even neer in de lobby om daar een thee+ te bestellen. Thee met cake. Of met een glas bubbels. Het liefst wanneer de pianist er ook is. En je leven voelt ineens een stuk rijker. En binnen het Conservatorium tovert Schilo van Coevorden bij Taiko tevens een van de lekkerste gerechten van de stad op tafel. Wie er geweest is, kan het beamen. Wie nog niet, ga! En mocht je nog warmer lopen van een goede cocktail, dan is dit je moment.

Heel de maand augustus doet Schilo het met Belvedere Vodka. Zonder sluikreclame te willen maken, Belvedere maakt premium vodka helemaal natuurlijk. Gemaakt van slechts twee ingrediënten: rogge en water. C’est ça. En een heel proces om die twee zo puur mogelijk samen te verweven. Vandaar ook de goede reputatie van het Poolse merk. Bij pure premium drank, hoort natuurlijk puur premium eten. En daar komen Schilo en zijn team in.

Vier gangen en vier gepairde cocktails. Met hier en daar een vleugje rogge als gimmick. Foreleitjes op een wafel van rogge met een frisse The Pomme Highball. Een in de hooi geroosterde tarbot met Rabarber Sour. En dat werd onze favo cocktail. Schipholgans – die werd toch afgeschoten omdat we vliegen en was onverwacht maar eerlijk waar erg lekker – met een Polish Martini. Vier verrassende gangen vol smaak en bijkomende smeuïge cocktails. Belangrijk: geen van alle te zoet. Echt goed gedaan dus, want van zoete meuk (pardon our French) bij ons eten, daar houden we gewoon niet van. En terwijl ze ons lekker maakten van dit spektakel tussen de roggevelden, kun je het menu (€78) de hele maand augustus bestellen in de Brasserie van het Conservatorium hotel. De Belvedere Vodka cocktailpairing (€60) bestel je er natuurlijk gewoon bij. En heb je meteen een ervaring om nooit te vergeten.

Meer informatie over en reserveren voor vind je op de website van het Conservatorium hotel.