28 december 2017, door Maartje

Secret Postcard Sale & This Art Fair

28 december 2017, door Maartje

Secret Postcard Sale & This Art Fair

In plaats van het jaarlijkse bezoekje aan de IKEA deze kerstvakantie, valt er toch echt wel wat inspirerenders te beleven (want laten we eerlijk zijn: wie wordt er vandaag de dag nou nog blij van die ingelijste NYC skyline boven z’n bank?).

Nee, unieke kunst is tegenwoordig helemaal wat de klok slaat. We zien al een tijdje dat ‘echte’ kunst niet langer enkel voor de ‘rich & famous’ is weggelegd, maar inmiddels heeft ook ‘de gewone man’ minstens één unique piece op de kop getikt bij een of ander affortable-art-achtig event.

Barts-Boekje- postcard 1

Ook onze vrienden van We like art hebben een leuk concept bedacht, voor wie iets meer out of the (Billy) box durft te denken: Secret Postcard Sale.

Sinds afgelopen zaterdag hebben zij namelijk een speciale pop up shop ingericht in hun tijdelijke expositieruimte op het Westergasterrein. Nog t/m 29 december tonen zij hier 400 werken van maar liefst 142 kunstenaars die allen speciaal werk maakten op (let op, dit is een niet te onderschatte detail) ansichtkaartformaat.

Ondanks (of dankzij?) het formaat zijn het stuk voor stuk unieke, bijzondere werken en allen kosten ze exact 100 euro per stuk. Stuk voor stuk kleine pareltjes in de vorm van werk op papier, objecten, collages, fotografie en schilderijtjes. Het is de grootste groepstentoonstelling van Amsterdam, met een waslijst van toonaangevende kunstenaars. Een prachtige manier om voor een betaalbaar bedrag een uniek kunstwerk te scoren dus. En wat dit concept nou nog extra speciaal maakt, is dat alle 400 werkjes anoniem in de tentoonstelling hangen. Je zult dus volledig moeten varen op je onderbuikgevoel. Na afloop hoor je wiens werk je gekocht hebt. (maar goed, we kenden de naam van de kunstenaar die de NYC skyline fotografeerde ook niet toch?) Dus wij zeggen: go for it!

Barts-Boekje-art

Nog zo’n leuk initiatief voor tijdens die knusse dagen tussen kerst en nieuwjaar is het jaarlijkse kunst event van Art in Redlight Foundation: This Art Fair

Dit jaar voor de 3de keer onder deze naam georganiseerd en te zien van 27 t/m 30 december in de Beurs van Berlage. This Art Fair is ook weer zo’n unieke kunstbeurs: meer dan 120 talentvolle kunstenaars en galeries exposeren en verkopen hun werk in de iconische Beurs van Berlage. This Art Fair laat een mix zien van zowel up-coming kunstenaars als gevestigde namen. Er is hier een grote diversiteit in verschillende media te zien: van schilderij en sculptuur tot performance en van videokunst tot fotografie.

Het wordt dus volop genieten deze vakantie met het struinen langs al die bijzondere werken, ontdekken van al die nieuwe talenten, ontmoeten van up-coming kunstenaars en uiteraard met het scoren van unique pieces! (wellicht vind je ergens een mooie skyline;-)

x Maud