Nederland, Amsterdam12 september 2023, door Teun Tielen

Sky high op de RAI: Restaurant Selva Amsterdam is een ode aan de Amazone

Nederland, Amsterdam, 12 september 2023, door Teun Tielen

Sky high op de RAI: Restaurant Selva Amsterdam is een ode aan de Amazone

Sky high op de 24e verdieping van het nhow Amsterdam RAI design hotel opende onlangs Restaurant Selva Amsterdam. Selva brengt een eerbetoon aan het Amazoneregenwoud (dat ook wel Selva wordt genoemd) en doet dat op alle fronten. Latijns-Amerikaanse gerechten om je vingers bij af te likken, een kleurrijk interieur met organische vormen geïnspireerd op de rivieren in de Amazone en gepassioneerd personeel (si, ook deels afkomstig uit het zonnige zuiden). Oh ja, en een uitzicht waar je u tegen zegt.

Selva Amsterdam

Selva Amsterdam

Selva is anders dan al die 13-in-een-dozijn Amsterdamse restaurants (niet dat daar iets mis mee is, maar afwisseling kan geen kwaad). En nee, dat komt niet alleen door het uitzicht. Vooral de exotische sfeer doet het ‘m. Het keukenteam, dat bestaat uit geoefende latino’s, wordt geleid door chef Roberto Torres en de kaart is gebaseerd op de Latijns-Amerikaanse keuken – met invloeden uit landen als Mexico, Peru en Brazilië. Vol met klassiekers als ceviche, zeevruchten en gegrild vlees van de open houtskoolgrill, maar ook met verschillende exotische vega(n) gerechten.

Sonora Cocktailbar

Sonora Cocktailbar

Bij Selva pakken ze het niet alleen groots aan, het is er ook groot. Maar liefst 700 vierkante meter, al voelt het niet massaal aan. Als je zoveel ruimte hebt, kun je die maar beter goed benutten. Dat hebben ze hier ook gedaan, naast het restaurantgedeelte werd een cocktailbar neergezet. De cocktails die je drinkt bij Sonora Cocktailbar zijn stuk voor stuk geïnspireerd op de oude verhalen en legendes van Latijns-Amerika.

Selva Amsterdam