Nederland, Amsterdam10 augustus 2023, door Michel + Renske

murmur: een onondekte parel in Amsterdam-Noord

Nederland, Amsterdam, 10 augustus 2023, door Michel + Renske

murmur: een onondekte parel in Amsterdam-Noord

In Noord kun je nog verrast worden. Zo moet je soms iets beter je best doen om op plaats van bestemming te komen. Zo ook bij murmur. Achter een groot pand aan de Aambeeldstraat (u weet wel, waar ook de Oostpont aankomt) zit murmur verscholen. Een echte hidden gem, want vanaf straat aanzicht ontraceerbaar.

murmur

murmur

Stap je bij murmur naar binnen dan weet je dat je je in een Amsterdam-Noord restaurant/ bar bevindt. Ruig, rauw maar toch gezellig. murmur noemt zichzelf ook wel een listening barlove voor de bewoording.

Want bij murmur staan er standaard vinyl plaatjes aan, een groot pak met een diverse mix van schijven ernaast. De keuze is reuze en elke avond zal een ander genre de boventoon voeren.

van 17 uur tot ...

van 17 uur tot ...

Op de socials wordt ruim van tevoren aangekondigd wat er in de aankomende maand gaat gebeuren. Dus dan kan je planning van start gaan. murmur is geopend op vrijdag en zaterdag en daardoor kan je op gezellige drukte rekenen wanneer ze open zijn. Tot de late uurtjes wordt er gedanst en geluisterd in deze listening bar.

Qua eten en drinken niks te klagen. De menukaart is klein doch fijn en je zult weinig keuze stress ervaren, want alles valt te proberen. De kaart is seizoensgebonden en wisselt met enige regelmaat. Alles lokaal, bio en puur.

De wijnen, uiteraard grotendeels natuurwijn, zijn allemaal een aanrader. Verrassend en eigen. Laat je gerust adviseren voor een leuk flesje of ga voor een echt murmur flesje met het allergezelligste etiket wat er bestaat.