Engeland, Londen7 november 2022, door Merche Ariza Gallego

Bij restaurant Sette in Londen eet je gegarandeerd een Italiaans feestmaal

Engeland, Londen, 7 november 2022, door Merche Ariza Gallego

Bij restaurant Sette in Londen eet je gegarandeerd een Italiaans feestmaal

Zin in een avond chic de friemel doen in Londen? Een heel fijn restaurant is Sette by Scarpetta in het Bulgari hotel. Ja, dat klinkt erg deftig, maar de laid back sfeer is er eentje waarin wij de hele avond zouden kunnen vertoeven onder het genot van een cocktail of glaasje wijn. Als daar dan bovenop nog een feestelijk maal komt, met de focus op de Italiaanse keuken én een gezellige sfeer waar de Italianen zich om kenmerken, dan zijn wij verkocht. Tijd om verder te lezen, want hier wil je gegeten hebben als je in Londen bent.

Sette by Scarpetta

Sette by Scarpetta

Sette is het nieuwste Londen restaurant van de Scarpetta restaurant-groep uit New York. Ze hebben onder meer restaurants in Tokyo, Miami en Las Vegas. Dat de locaties in Rome en Doha binnenkort openen, maakt ons stiekem heel blij. Hoe dan ook, Londen dus. Sette London is zowel een plek waar je als deftige dame een martini drinkt als waar je geniet van een verfijnd bordje Italiaanse comfort food. En dat allemaal in het chique Bulgari hotel, waar de weg naar de toiletten al een belevenis op zich is.

Italiaans feestmaal

Italiaans feestmaal

Je kunt op het menu natuurlijk een aantal Italiaanse klassiekers verwachten, zoals burrata, vitello tonato en pasta’s. Bij Sette is shared dining het leukste, maar als je liever je eigen bord pasta wilt claimen zijn er grotere porties te bestellen. Dat allemaal onder het genot van een wijntje of cocktail. Als klap op de vuurpijl een dessert waar we nog lang over zullen dromen: crostata, espresso budino of sorbetijs. Je moet het zien (@settelondon) om het te geloven, maar als je hier bent geweest wil je keer op keer terug.

Doe nog maar een rondje

Doe nog maar een rondje

Waar kun je ons nou echt voor wakker maken? Juist, een heerlijke cocktail! Met wakker bedoelen we een aperitief voor het eten en met heerlijke cocktail bedoelen we zo eentje die ze bij Sette maken. Schuif aan bij de bar en ga voor een van de speciale cocktails. Dikke dip: de Amalfi martini met limoncello, citroensap, basilicum en zwarte peper. Ook de klassiekers als een Negroni en een Margarita kun je natuurlijk bestellen. Proost!