Japan10 april 2024, door Isa de Laat

Shabu Shabu Mori: een van de beste restaurants van Niseko, Japan

Japan, 10 april 2024, door Isa de Laat

Shabu Shabu Mori: een van de beste restaurants van Niseko, Japan

Verse sushi, sashimi, Okonomiyaki, Takoyaki, ramen, tempura... My lord de Japanse keuken is heerlijk en alles proeven is haast onmogelijk tijdens een vakantie in Japan. Maar als er een ervaring is die je sowieso niet wil missen is het Shabu Shabu, een traditioneel Japans hotpot gerecht dat niet alleen het proberen waard is, maar ook een ervaring. Met zijn allen voor een Japanse fonduepan al het vlees en de groenten erin dompelen. Klinkt misschien niet aantrekkelijk of luxe, maar in het geval van Shabu Shabu Mori is dat het wel.

Met de lekkerste sake die we in Japan dronken, Wagyu vlees dat deed smelten op onze tong en uiterst vriendelijk service voegen we Shabu Shabu Mori toe aan een van de beste restaurants van Niseko, Japan.

Shabu Shabu Mori

Shabu Shabu Mori

Nog even over de Japanse vorm van fondue. Shabu shabu bestaat uit dun gesneden plakjes mals vlees, zoals rund of varken, samen met verse groenten en noedels, geserveerd met verschillende sauzen en bijgerechten. De ingrediënten worden aan tafel gedompeld in een hete bouillon: zo worden ze vervolgens kort gekookt.

Bij Shabu Shabu Mori in Hirafu, Niseko komt die hete bouillon met alles erop en eraan in een luxe vorm. Een Premium shabu met de meest malse en zachte vleesselectie, van voorgerecht tot dessert. Met zeven privékamers is het restaurants ideaal voor kleine groepen en het personeel spreekt prima Engels. De ruimte is warm, modern en minimalistisch (we zijn tenslotte in Japan). Vooraf maak je een selectie tussen een van de soorten vlees en dan kan het menu beginnen: met een aperitief en sashimi van hoge kwaliteit begint het diner. De producten zijn zoveel mogelijk lokaal geproduceerd en dat weet het personeel goed te vertellen.

Sowieso waren we weg van het vriendelijke personeel; toen we met enige vorm van schaamte vertelden dat we niet regelmatig aan de shabu shabu zaten, werd alles voor ons gegaard. Het Wagyu-rundvlees voor de sukiyaki was perfect gemarmerd en slechts een kort moment in de hotpot was genoeg om de populariteit van shabu shabu en wagyu vlees te begrijpen.  Past perfect bij een karaf lokale Niseko daininjo-sake. Nog wel wat ruimte overhouden, want het geklopte ei met rijst in de hotpot en de Hokkaido-melkpudding als dessert waren de perfecte afsluiting van het perfecte après-skidiner.

*Let op, Shabu Shabu Mori is is alleen open in het winterseizoen

Shabu Shabu Mori