Nederland, Haarlem3 december 2019, door Maartje

Shopparel in Haarlem: Vintage Adventures Haarlem

Nederland, Haarlem, 3 december 2019, door Maartje

Shopparel in Haarlem: Vintage Adventures Haarlem

Er zijn van die adressen waar je, blijkbaar, al heel vaak zo dichtbij bent geweest maar die, omdat ze net buiten de looproute zitten, nooit opgevallen zijn. Een ontdekking, zo noemen we dat, en niet meer te missen zodra je het eenmaal weet. Dat hadden wij met het best wel fantastische Vintage Adventures, hartje Haarlem. 'Hartje Haarlem' is bijna een understatement: Vintage Adventures zit namelijk pal tegenover het Centraal Station van Haarlem en is maar liefst 400 (!) vierkante meter groot! Wat je op al die vierkante meters vind? Een avontuur aan vintage meubels en accessoires! De droom.

Vintage Adventures Haarlem

Vintage Adventures Haarlem

Het is niet per se heel gek hoor, dat we ‘m gemist hadden: Vintage Adventures Haarlem zit namelijk sinds juli op het Stationsplein. Eigenaar Bjorn is ooit begonnen met het verkopen van de Indiase spullen vanuit een garage box en daarnaast had hij een stand in de Raaks Halle (ook in Haarlem). De spullen van Bjorn werden steeds meer geliefd en ook de collectie breidde uit. Er volgde verschillende verhuizingen totdat Bjorn zijn droomlocatie vond waarbij hij al zijn knappe meubels kon uitstallen. Juist. Zo geschiedde en sinds we weten dat we tegenover Haarlem Centraal moeten wezen voor bijzondere vintage snuisterijen en meubels zijn we, wie had dat gedacht, kind aan huis.

De meubels van Vintage Adventures Haarlem komen vooral uit India maar ook andere werelddelen zijn vertegenwoordigd. Waarom India? Simpel. Omdat de (jonge!) eigenaar na een grote reis zijn hart verloor aan het land. Kunnen we ons best voorstellen. Daarbij zijn de items uit het land kleurrijk en met dank aan de vele verflagen te herkennen uit duizenden. Vinden we ook tof.
De meeste meubels zijn volledig authentiek en tussen de 60 en 150 jaar oud, ook is er een kleine selectie upcycled: oude voorwerpen of materialen hergebruiken tot nieuwe functionele meubels en accessoires. Dit doet Bjorn niet alleen, hij werkt samen met kleine familie bedrijfjes en lokale timmermannen. De authenticiteit van deze unieke meubels staat voorop en dus worden er bij eventuele nieuwe planken en verstevigingen uitsluitend gewerkt met oud, bijpassend hout, en Vintage Adventures Haarlem gebruikt geen nieuwe verf hierbij. We like!

En denk nu niet dat je er met lege handen terug komt want veel te duur: een beetje kast scoor je al voor ongeveer €600,- en er zijn ook kleine artikelen voor minder dan een tientje. Of zo’n beeldschone eyecatcher van een oude deur in huis. Die kost dan wel weer zo’n €1350,- maar dan heb je ook wat! Ook mag je de hoek “Outlet Treasures” rechts achterin de winkel niet vergeten: alles in deze hoek is afgeprijsd tot wel 60% en daar worden wij korting fanaten erg blij van.

Vintage Adventures