Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
26 June 2019
  • 14-04-2019
  • Antwerpen, Belgie, Eten & drinken, Nieuw

Nieuw in Antwerpen: hotel, restaurant en meeting place August Antwerpen

Nieuw in Antwerpen: hotel, restaurant en meeting place August Antwerpen

Als mensen vragen wat onze beste logeertips in Antwerpen zijn, dan komt Hotel Julien steevast voor in de (korte) opsomming (naast o.a. de Witte Lelie (klassiek en hondjes welkom), de Witte Nijl (pracht van een B&B), Hotel Pilar (jong & fris & ook al zo mooi) en Boulevard Leopold (dito en bovendien hier te boeken).

En het lijkt er op dat we een nieuwe aan het Antwerpen-rijtje toe mogen voegen: in het voormalig Augustinessenklooster in Antwerpen opende August, een 'hedendaags toevluchtsoord' zoals de eigenaren zelf zeggen. Ofwel een bijzonder hospitalityproject met hotel, bar, restaurant, wellness en shop, ontworpen door Vincent Van Duysen, gerund door de mensen achter boetiekhotel Hotel Julien.

August Antwerpen

Hebben we het 'wie' (Vincent Van Duysen + de luitjes van Hotel Julien) en het 'wat' (heel wat) gehad, dan volgt nog het 'waar'. Want ook dat is een leuke: het voormalig Augustinessenklooster en dus August, zit op het terrein van het vroegere Militair Hospitaal in Antwerpen. In de wijk Berchem, tegenwoordig ook het Groenkwartier genoemd. Precies. Daar zit ook The Jane. Balletje rond.

Logeren kan en mag in een van de 44 hotelkamers (en valt sowieso aan te raden) maar ook hangen in de bar of in het restaurant zou zomaar vaste prik kunnen gaan worden voor de locals en toeristen van Antwerpen. Daarnaast is er een wellness met zwemvijver, zijn er verborgen tuinen en een shop, alles verdeeld over vijf panden. De Belgische architect Vincent Van Duysen tekenden voor het hele spul. Wie? Vincent Van Duysen. Dat is niet de minste: google maar eens. Zijn heerlijk consequente (ogenschijnlijk eenvoudig, sober en sereen) stijl is ook bij August niet te missen al werd die sereniteit gecombineerd met de beeldschone historische elementen van het erfgoed.

Sowieso pakten de eigenaren uit wat betreft de klinkende namen: het voltallige personeel van August gaat gekleed in uniformen ontworpen door de Belgische modeontwerper Christian Wijnants. En in de keuken staat chef Nick Bril, een chef die slechts de straat (sort of speak) over hoefde te steken: zijn voormalige werkgever is Sergio Herman bij The Jane. Bij August kookt Bril een à la carte menu. Een moderne brasserie zeggen ze zelf; creatief maar toegankelijk.

De ingredienten komen voor een deel van het dak van daktuin annex stadsboerderij PAKT (superleuk, en ik kom er nu achter dat ik daar nog niet over geschreven heb... Komt snel) en je zit bij August fantastisch onder een zwartstalen, glazen dak (de August) wintertuin of, als het weer meezit, op het (overdekte verwarmde) terras in de prachtige tuinen. Let ook even op het glaswerk en het servies: ook dat werd speciaal voor August ontworpen door Vincent Van Duysen. De glazen doen denken aan middeleeuwse kelken (remember he voormalige klooster waarin je zit) en de witte porseleinen borden zouden zomaar onze tassen in kunnen glijden. Voor thuis. Al is het een stuk chiquer als je ze gewoon in de shop koopt. Want die is er ook. Je koopt er niet alleen het servies maar ook prachtige boeken, huidverzorging en andere tijdloze, smaakvolle hebbedingen. EN het is meteen 'August on the go', een easy going bakkerij en lunchroom. Versgeperste sapjes, koffie, broodjes, soep en salades. Hiervoor werkte het hotel samen met - alweer! - een van de beste Belgische namen: Domestic van Julien en Sophie Burlat.

Tot slot: de August wellness. Sauna, hammam, openluchtzwemvijver, gezichtsbehandelingen (producten en technieken van Bamford uit de Engelse Cotswold) en massages. Who's in?