3 juli 2021, door Nina van Hilst

Online en offline shops met vintage voor de kids

3 juli 2021, door Nina van Hilst

Online en offline shops met vintage voor de kids

Wat we voor onszelf willen, willen we ook voor het kleine grut, waar of niet? En nee, dan bedoelen we niet dat we er mini me's van maken, of aan de (vreselijke - sorry) 'twinning' trend gaan... Nee nee. Let them be little en doe dat vooral in aantrekkelijk 'pre loved' goodies. De leukste vintage winkels voegen nog wat extra's toe aan hun kleertjes voor kleintjes. Vermaken de boel bijvoorbeeld, snuffelen de westkust van Amerika af naar puike all American denim of hebben gewoon keihard een neusje voor wat zoet/ leuk/ knap/ hebberigmakend is. Onze favoriete vintagewinkels voor kids op een  (groeiend) rijtje.

Tiny Toko

Tiny Toko

Handpicked vintage for quirky kids’ prijkt er boven het account van Tiny Toko. De collectie van deze shop varieert van stoere jackets tot jurkjes met pofmouwen. Van eighties tot nineties en van klassieke bloemenprints tot 80’s retro prints.  Van dat spul dat meermaals een “oh, zoiets had ik vroeger ook-reactie” oplevert. Tiny Toko heeft een fijne website waar je de producten kunt kopen. Wil je het lekker up to date zijn en wellicht een Instaspecial meepikken, dan dan moet je de lui van Tiny Toko zeker een follow geven.

Tiny Toko

Phii.co

Phii.co

Het stijlvolle Phii is al van voor de hype begon. De vintage kinderkleding ademt een heerlijke Californian vibe – alles is jeans met soms een wit of crème bloesje of jurkje met broderie. Zand + wit + blauw = zee en dan snap je die Cali sfeer ook meteen. Coole retro Levi’s of OshKosh vind je zeker hier. En zit je maat er niet bij? Stuur dan zeker een berichtje zodat de founding mama een speciale zoekactie voor je kan opzetten. Keep it coming Phii!

Phii.co

Little Vintagedreamers

Little Vintagedreamers

Bij Little Vintagedreamers kun je veel boho items verwachten. Blockprint jasjes en bodywarmers, geborduurde giletjes en lammy bodywarmers,  en lekker veel 80’s retro prints en oversized modellen. Kleding voor eigenwijze kindjes met een eigenzinnige stijl. Little Vintagedreamers is een “echte Insta-webshop” en zie je iets leuks, dan kun je de items gelijk kopen via het Instagram account.

Little Vintagedreamers

Maxi Mini Kidswear

Maxi Mini Kidswear

Vintage met een beetje extra, gemaakt van je oude spijkerbroek. Het kan, het is smullen en het wordt gewoon in Nederland gemaakt. Maxi Mini is de naam.

Maxi Mini

Gray Label kleding lease

Gray Label kleding lease

Niet per se vintage (of toch wel?) maar de kleding lease service van Gray Label is gewoon een prachtig initiatief (van een merk dat we toch al prachtig vinden).

Lees meer

Laura Dols

Laura Dols

Wie Laura Dols zegt, denkt misschien meteen aan overdadige jurken en party outfits voor die ene speciale gelegenheid. Of aan vintage voor in huis, kanten kleedjes enzo. Dat klopt wel, maar wist je dat Laura Dols bij uitstek dé plek is waar je van die zoete uniformjasjes voor je koters scoort? En kleine tuinbroekjes. Smullen verzekerd.

Laura Dols

De Ruilhoek

De Ruilhoek

Ken je de Ruilhoek in Amsterdam Zuid? Klinkt een beetje simpel, een ruilhoek, en van ruilen komt huilen, maar laat je niet foppen door die naam! Ten minste de helft van team Barts Boekje komt er regelmatig (en levert er ook kleding in, want dat kan dus ook!), en vooral de benedenverdieping is SMULLEN. Die is namelijk gereserveerd voor het kleine spul. Koters mee? Er is een knus en toch veelzijdig speelhoekje waar ze echt wel even zoet zijn.

Otis en de wolf & Indianaweg 10

Otis en de wolf & Indianaweg 10

In Amsterdam West is Otis en de wolf ook feest. Aan de Postjesweg 50 mag je wezen voor mooie tweedehands kinderkleding, heel veel speelgoed en unieke kledinglijnen van beginnende ontwerpers. En ook hier kan het kleine spul los in de (uitgebreide!) speelhoek.
Indianaweg 10 in de Pijp. Hier scoor je te gekke vintage Osh-kosh tuinbroekjes! O, enne, ook Heel Veel Moois voor jezelf…

ZIGGY + LUCY AMSTERDAM

ZIGGY + LUCY AMSTERDAM

Weer zo’n Amsterdamse winkel voor de kleine waarvoor je zomaar een blokkie om wilt fietsen: Ziggy + Lucy! Je vindt het heerlijke winkeltje om de hoek van de van Woustraat in Amsterdam en Ziggy+Lucy is niets minder dan een vintage kids paradijs!

De vraag die je je niet-niet kunt stellen: Jééz, waar vinden ze deze items toch?! Een goed geheim dat niet verklapt wordt. Helaas. De enige optie: gaan rondsnuffelen in deze geweldige winkel. We smelten vooral van de heerlijke dikke vesten voor het kroost en de gebloemde jurkjes die je zelden zo schattig ziet. Verwacht ook genoeg nostalgische vintage zoals de tuinbroekjes van Oshkosh (in streep, in roze – al je verwachtingen worden overtroffen!).

Ziggy + Lucy