15 juni 2024, door Teun Tielen

Skincare junkies opgelet: alles over silicium

15 juni 2024, door Teun Tielen

Skincare junkies opgelet: alles over silicium

Skincare junkies opgelet, we hebben weer iets nieuws op de radar. Silicium, een mineraal dat een belangrijke rol speelt in het lichaam, met name voor de huid. Het is een van de meest voorkomende elementen in de aardkorst en komt voor in vele vormen. Onder andere in de vorm van bergkristal, en daarmee ook in de producten van ANAS Crystal Care. En die wil je hebben hoor; we leggen je uit waarom.

Over silicium

Over silicium

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat silicium heel wat voordelen heeft voor de huid. Het hydrateert, beschermt tegen zonnestraling, ondersteunt bij het afvoeren van gifstoffen, en vermindert de opname van talg. Door de huidstructuur te versterken draagt silicium bij aan een verbeterde elasticiteit en hydratatie van de huid, wat resulteert in een jonger uitziende huid. Eén van de vormen waarin het mineraal voorkomt is bergkristal dat bestaat uit siliciumdioxide (SiO₂). Dit betekent dat elk molecuul bestaat uit één atoom silicium en twee atomen zuurstof – tot zover de scheikunde in dit artikel.

ANAS Crystal Care

ANAS Crystal Care

Bovenstaande feiten inspireerden Anas Putriss om ANAS Crystal Care op the richten, een crystal-infused skincare merk. Hoewel de focus ligt op skincare, vind je bij ANAS ook kristallen objecten als theelichthouders, kommen en onderzetters. Matcht lekker met de knappe verpakkingen van Quartz Crystal, de premium holistische skincare lijn van ANAS. Het merendeel van de producten bevat vulkanisch water en/of kristalpoeder. Verder is de productlijn helemaal vegan, niet getest op dieren, vrij van sulfaten, parabenen, en synthetische kleurstoffen,

 

Productlijn dus, wat kun je dan zowel verwachten? We hebben het al eerder gehad over de mega fijne body scrub, gemaakt met de beste ingrediënten om je huid te hydrateren, te exfoliëren en te voeden. Maar er is meer (yay), zo bestel je op de website ook een body oil, body mist, body milk of hand cream. En weet je even niet waar te beginnen? Bij Anas begrijpen ze dat het vinden van een passende huidverzorgingsroutine een hele zoektocht kan zijn. Daarom hebben ze samples om je te helpen een keuze te maken voordat je ANAS-producten koopt.

ANAS Crystal Care