Nederland8 maart 2021, door Sanne Carbaat

Heerlijke koffie én duurzaamheid: Simon Lévelt doet het allemaal

Nederland, 8 maart 2021, door Sanne Carbaat

Heerlijke koffie én duurzaamheid: Simon Lévelt doet het allemaal

Team Bart houdt van koffie. Team Bart houdt echt héél erg van koffie. Maar we zouden Team Bart niet zijn als we niet alleen voor pure kwaliteit gaan. Laffe bakkies komen er niet in natuurlijk, en het moet er ook nog eens een beetje leuk uitzien, alles het liefst zo bio mogelijk. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat we intens van ons warme bak koffie willen genieten qua smaak en geur. En laat Simon Lévelt nou op al deze punten scoren.

Simon Lévelt

Simon Lévelt

Je kent ze wel, die cute koffie- en theewinkels met die grote, groene, krullerige letters. Waar het altijd zo lekker ruikt en waar je eigenlijk altijd meer koopt dan je nodig hebt, omdat je het allemaal wil proeven. Hebberigheid is niet altijd sjiek, maar bij Simon Lévelt kun je losgaan. Deze specialist is al sinds de jaren ‘70 bezig met de duurzame teelt van zowel thee als koffie vanuit alle windstreken. Bovendien zijn hard aan de bak om voor 2025 voor 100% helemaal biologisch te zijn. We like.

Re-Fill

Re-Fill

Alle koffie en thee wordt in Haarlem door Lévelt zelf gebrand en gemélangeerd (moeilijk woord voor gemend, wij moesten ook even Googlen), zodat jij het in hun speciaalzaken uit de karakteristieke silo’s kan trekken. Zo wordt er minder verpakkingsmateriaal gebruikt en daar worden wij (en de wereld) erg blij van. Want zeg nou zelf, plastic is not really that fantastic.

Wil jij ook een verantwoorde kop koffie? Top, dan maakt Simon Lévelt het je nog gemakkelijker. Bij iedere 500 gram koffiebonen of filterkoffie krijg je een katoenen koffiezak die steeds opnieuw kan laten vullen met een lekkere 5% korting. Zo wordt iedereen wat bewuster van onnodig verpakkingsmateriaal én heb je een goede bak voor een mooie prijs. Mocht je die katoenen zak nou kwijtraken (it happens) of uitlenen aan je buurvrouw, dan is dat ook geen probleem. Uiteindelijk wil Simon Lévelt dat we minder verpakkingsmaterialen gaan gebruiken, dus je mag ook je eigen verpakking meenemen (van 500 gram inhoud) en dan scoor je alsnog die 5% korting.

Dus, ga jij voor een milde en aromatische koffie uit Ethiopië, een rond en soepel bakkie uit Peru of een andere volle, krachtige kop? Keuze zat, nu alleen je katoenen zak niet vergeten.

Simon Levelt Leiden