Nederland30 juni 2020, door Maartje

Quelle surprise: zomervakantie aan het strand bij Slag Vlugtenburg (Zuid-Holland)

Nederland, 30 juni 2020, door Maartje

Quelle surprise: zomervakantie aan het strand bij Slag Vlugtenburg (Zuid-Holland)

Superleuk hoor, die vakantieplannen in eigen land, en ja, er ís ook echt waanzinnig veel leuk - spit deze website maar eens door! Maar, verdomd dat het niet waar is: al je favo plekjes blijken in de week of weken waarin jullie vakantie hebben, precies vol te zitten. Zul je altijd zien. Dan is het goed dat er nog steeds een aantal nieuwe initiatieven bijkomen. Horeca-ondernemers die hun handen ineen slaan om Nederlandse vakantiegangers de leukst denkbare vakantie te geven die ze een paar maanden niet meer verwacht hadden. Het resultaat? Zomervakantie aan het strand bij Slag Vlugtenburg, onder de rook van Den Haag in Zuid-Holland. Quelle surprise!

Slag Vlugtenburg

Slag Vlugtenburg

Slag Vlugtenburg is onderdeel van de Westlandse kust, tussen Hoek van Holland en Den Haag en is, verrassing, nog een onontdekte vakantiebestemming in Nederland. Ongerept. Heus. Dat héhé-eindelijk gevoel. Zon, zee, zand. Surfen, yoga en smakelijk eten, omringd met de natuur van Nationaal Park de Hollandse Duinen.

Je slaapt er aan de rand van de duinen of op het strand in safaritent, pipowagen of kajuitbungalow, maar je eigen camper of caravan meenemen kan ook bij strandpark Vlugtenburg. Deze logeerstek aan het strand heeft verschillende  accommodaties en een campingterrein. Op het park ligt een restaurant met aangrenzende openluchtspeeltuin – nogal druk, ja, maar de droom van het kleine spul, en dat is ook wat waard. Dat is overigens helemaal ok want de rest van de tijd is het voor vaders en moeders smaakvol en echt heel erg heerlijk en leuk bij zaken als Strandtent de Pit (een van onze favo strandtenten) of visrokerij Hoeks en Heerlijk. En er zitten in totaal zes zaken op loopafstand. Kijk, dat is vakantie.

Ook een goed idee: se kneepjes van het golfsurfen leren! Het slag is met twee surfscholen namelijk nogal surfhotspot. Maar hottubs, schommels op het strand en kampvuurjamsessies zijn er ook.

Slag Vluchtenburg