Nederland3 juli 2019, door Maartje

Slapen midden in het groene Drenthe: Huisje van hout Drenthe (+ Noordwijk!)

Nederland, 3 juli 2019, door Maartje

Slapen midden in het groene Drenthe: Huisje van hout Drenthe (+ Noordwijk!)

‘Een huisje van hout’, dat is nu precíes wat je googelt wanneer je je even terug wil trekken in het evenhelemaalniets. De eerste google-hit levert je een Do It Your-self project op, voor in de tuin, maar nummer twee en drie, die moet je hebben. De eerste is namelijk het Huisje van Hout in Noordwijk. En in Drenthe. Er zijn er namelijk twee van, van die heerlijke, good looking evenhelemaalniets Huisjes van Hout, en dat gewoon in eigen land.

Huisje van Hout in Drenthe en Noordwijk

Huisje van Hout in Drenthe en Noordwijk

De eerste die je vindt via google is het Huisje van Hout in Noordwijk, aan de Nederlandse kust in de buurt van Leiden, en de tweede is van dezelfde eigenaren, net zo’n knus huisje van hout maar dan in Drenthe, in de buurt van het vanwege de hunebedden geliefde plaatsje Norg. Beide huisjes zijn gebouwd in Zweedse stijl, donkergrijs gelakt vanbuiten en een overheersend witte inrichting vanbinnen. Scandinavisch, met veel natuurlijke materialen en centraal een kachel voor de mindere dagen – sowieso een aanrader, Drenthe in het najaar, dat terzijde.

Het huisje in Noordwijk heeft drie slaapkamers en staat op een klein bungalowpark (maar laat je daardoor niet afschrikken, alles komt goed), het huisje in Drenthe heeft twee slaapkamers en staat een beetje afgelegen in de Oosterduinen, net buiten het dorp Norg in de kop van Drenthe. Een van die slaapkamers is op een afsluitbare vide, de andere op de begane grond. Er is een eigen tuin vanwaar je zo de bossen in loopt, een potje petanque spelend op het grindpad ernaartoe.

Om daarna in de loungehoek in de tuin te ploffen, of voor de gaskachel in het midden van de kamer. In de zomer zijn het Ronostrand en het Leekstermeer dichtbij, met mindere dagen ligt de stad Groningen op een steenworp, of wandel en fiets jezelf een rode neus in de prachtige omgeving.

Op naar Drenthe? Pak dan ook even onze fijne lijst met het leukste van Groningen erbij! Die heeft net een frisse update gekregen namelijk: Barts Boekje x Groningen

En als je dit al leuk vind, dan word je hier helemaal blij van: Barts Boekje x 12 x (+1) slapen in de Nederlandse Natuur!