2 maart 2023, door Nina van Hilst

De mooiste slow living retreats en events

2 maart 2023, door Nina van Hilst

De mooiste slow living retreats en events

Een week, een weekend of een dag omringd door nieuwe likeminded mensen op een mooie locatie. En met niets anders bezig zijn dan mindfulness, yoga, broodbakken, schilderen, fotograferen en ander fijns. Dat is waar deze slow living retreats en events voor zorgen. Connectie, rust, goed eten en een mooie omgeving zijn basis bij deze events. Verder hoef jij je alleen nog maar open te stellen en aanschouwen wat het retraite je brengt.

 

Ga je liever op een louter creatieve workshop? Van cider maken tot kleien en tasjes haken, bij deze workshops zit je goed.

Stretch and Fold

Stretch and Fold

Stretch and Fold bestaat uit Tash en Mark. Zij doet yoga en hij bakt zuurdesem brood. Samen doen ze beide én organiseren ze events en retreats. S&F’s eerste retreat was in 2021 naar het prachtige Siciliaanse platteland waar yoga, broodbakken, wijnen, landelijke wandelingen en good talks op het menu stonden. In 2023 staan er meerdere eendaagse of weekend retraites klaar. Van een yoga en keramiek dag-retreat bij The White Door Studio tot yoga, wijn en broodbak – van Fort Negen – en pizzabak weekend in een natuurgebied vlakbij Amsterdam.

Stretch and Fold Yoga Bakery

she she retreats

she she retreats

De mooie, serene plaatjes die she she posten zijn al een mini retreat an sich. De retreats van she she hebben als basis slow living, natuur, beweging, sisterhood en creativiteit. En zijn afgetopt met good food en de mooiste – maar echt – locaties. De meeste retreats zijn op homebase Mallorca, maar ook Duitsland, de Italiaanse kust en de Alpen zijn van de partij. De retreats van she she zijn ver vooruit volgeboekt, al zijn er voor 2023 nog enkele plekjes vrij. En anders hebben we gelukkig de plaatjes nog.

she she retreats

Korai

Korai

Drie zondagen verdeeld over drie maanden brengt Korai art retreat een klein groepje vrouwen samen om door middel van kunst en creativiteit meer te verbinden met zichzelf en anderen. Kunstenaar en kunsthistoricus Sella Molenaar en psycholoog en fotograaf Julie de Ruijter nemen je aan de hand van verschillende thema’s mee in creatieve expressie, zelfreflectie en kunst beschouwen. Iedere sessie is op een andere locatie; van de studio van Sella tot een art galerie en de natuur.

Meer over Korai

Slow Escapes

Slow Escapes

Het Amsterdamse Slow Escapes organiseert one day-, weekend- of weekretreats in Amsterdam en het buitenland. Slow living, creativiteit en mentale well-being staan voorop. Daarbovenop heeft ieder retreat een ander thema. Zo is er een fotografie en mindfulness weekend geweest in samenwerking met fotografe Verdenius, een slow living week in Toscane en een creative escape op Mallorca. In 2023 is er The Pause – een meet-up met nog onbekende gelijkgestemden – en een vijfweekse meditatie en creativiteitstraining. Volg Slow Escape voor updates over nieuwe retreats.

Slow Escapes