Portugal, Algarve27 februari 2023, door Nina van Hilst

Voor een slow living vakantie in Olhão in de Algarve, Portugal

Portugal, Algarve, 27 februari 2023, door Nina van Hilst

Voor een slow living vakantie in Olhão in de Algarve, Portugal

Wil je naar de Algarve op vakantie dan kom je al snel uit bij een standaard vakantiehuis. Heerlijk natuurlijk maar houd je van authentieke, stijlvolle plekken dan moet je iets harder zoeken. Op zo'n 20 minuten van Faro ligt het karakteristieke visserdorp Olhão, een echt Portugees stadje. De perfecte plek voor een slow living vakantie in Olhão in de Algarve, Portugal. Het was even zoeken maar we vonden een mini hotel, b&b en een fijn restaurant in Olhão.

 

Op roadtrip door Zuid Portugal? En route langs deze fijne slaapplekken in de Algarve.

 

Olhão

Olhão

Vraag je Google over Olhão dan krijg je als antwoord: “een stad voor mensen die houden van het authentieke Portugal”. Komt dat even mooi uit dat we daarvan houden. De Algarve – of eigenlijk heel Portugal – vinden we een van de lekkerste plekken van Europa. De mensen zijn aardig, het eten is er goed en betaalbaar, er valt nog heel veel puurs te ontdekken en het klimaat is er heerlijk. Surf je, dan zit je er al helemaal gebakken. Je vliegt voor een habbekrats – als het even kan mét CO2-compensatie natuurlijk – naar Faro. Huur daar een auto en ontdekken maar.

Casa dos Mercados

Casa dos Mercados

In een oude casa met uitzicht over de natuurpark Ria Formosa heeft Casa dos Mercados 6 suites. Via de gedeelde terrassen en het zwembad kom je uit bij de kamers en de gedeelde keuken waar het ontbijt wordt geserveerd. Casa dos Mercados is in 2022 geopend nadat de casa in natuurlijke tinten en materialen is gerenoveerd. Of je met tweeën gaat of met een groep vrienden met ieder een aparte kamer, het is een fijn “thuis” tijdens een tripje naar de Algarve.

Casa Céu

Casa Céu

Dit adult only huis heeft 4 zelfstandige kamers. Je kunt zien dat de eigenaren van Casa Céu veel liefde steken in het creëren van een fijn verblijf. De interieurstyling en het eten zijn allemaal tot in de puntjes af. Het witte huis met veel natuurlijke materialen ademt slow living. Casa Céu heeft een droom van een dakterras en er is geen zwembad. Wil je gaan paardrijden op het strand, een workshop volgen, gaan fietsen of varen dan regelen ze dat voor je bij Casa Céu.

Chá Chá Chá restaurant

Chá Chá Chá restaurant

Het zou zomaar kunnen gebeuren dat je hier elke avond aanschuift tijdens je verblijf in Olhão. Chá Chá Chá is een jong restaurantje met ingrediënten die direct van de markt komen. Eten wat de markt schaft dus. Je kunt rekenen op veel verse vis en groenten, bereid op originele doch Portugese wijze. Qua interieur is Chá Chá Chá een vriendelijk zaakje met vintage en lichtblauwe meubels. En in de warme maanden hebben ze een klein terras in de schaduw.