26 juni 2021, door Nina van Hilst

De mooiste yogamatten en meditatiekussens

26 juni 2021, door Nina van Hilst

De mooiste yogamatten en meditatiekussens

Op zoek naar de mooiste yogamat, het fijnste meditatiekussen, naar een yogatas of bolster? Als je er dan toch geld aan gaat uitgeven het liefst eentje die er knap uit ziet. Zodat je hem zonder schaamte mee kunt nemen naar een after-yoga date. Of permanent mooi ligt te wezen in je woonkamer. We deden een voorselectie en dit zijn de lekkerste, de mooiste en de fijnste.

Kaschuba Hommage

Kaschuba Hommage

Of je ze nu gaat gebruiken voor mediteren of niet, de kussens van Kaschuba Hommages zijn ronde, lekker zittende kunstwerkjes. En het liefst spaar je ze allemaal. De Duitse designer Irina maakt de mediatiekussens met de hand van hand-dyed linnen stoffen en is welbekend van de yin yang meditatiekussens en vele andere droomachtige designs. Behalve de kussens maakt Kaschuba ook soul scarfs en quilted bodywarmers. Deze plaatjes zijn te koop via de website van Kaschuba Hommage of in Haarlem bij ID Store.

House of Gravity x O My Bag

House of Gravity x O My Bag

Het Nederlandse, duurzame activewear merk House of Gravity en duurzaam tassenmerk O My Bag sloegen de handen ineens voor een mooie en praktische samenwerking. Ben je al volleerd – oké, of minder profi – yogi en neem je je yogamat overal mee naartoe? Dan hoort daar natuurlijk een fijne draagband bij. O My Bag ontwikkelde een chroom-vrij leren draagband, die je tevens als yogariem tijdens je oefeningen kunt gebruiken. De band is verkrijgbaar in de kleuren cognac en zwart. En zo verschijn je helemaal fancy op je after-yoga-date.

House of Gravity x O My Bag

Bolster, meditatiekussens en yogamattassen van MoiTu

Bolster, meditatiekussens en yogamattassen van MoiTu

Wat krijg je als je de contacten van The Souks combineert met de wens om yoga attributen te maken? Juist ja, prachtige items in kelim of katoenen reststoffen. Het meditatiekussen kun je zo in je woonkamer laten slingeren. Met de yogatas ga je stijlvol van werk naar de yogales en door naar welke andere afspraak daarna. En de bolster is fijn op je yogamat en staat gezellig op je bank. Veelzijdige items die je practice nog fijner maken.

MoiTu

Gifvrije yogamatten

Gifvrije yogamatten

Een groot stuk plastic kopen is natuurlijk niet heel duurzaam. Naast de schadelijke stoffen voor je gezondheid, is een snel slijtende mat die snel vervangen moet worden ook niet gezond voor het milieu. Gelukkig zijn er veel duurzame varianten. Zo zijn er matten van TPE (een combinatie van rubber en kunststof), natuurrubber, kurk, katoen en zelfs schapenwol. En ook veilig PVC zonder schadelijke stoffen. Afhankelijk van jouw yogastijl en wensen (wil je de mat bijvoorbeeld vaak meenemen op reis?) is er een leger aan matten. Merken als Manduka, Lululemon en  Yade Yoga zijn vriendelijk voor je eigen gezondheid en het milieu.