1 maart 2020, door Nina van Hilst

Voor een slow living vakantie in Olhão in de Algarve, Portugal

1 maart 2020, door Nina van Hilst

Voor een slow living vakantie in Olhão in de Algarve, Portugal

Instagram is natuurlijk je dagelijkse plek voor inspiratie voor het leven, je huis, lekker eten en fijne vakanties. Een van de favo accounts die we volgen is Over The Ocean. Een lief gezin dat vanuit San Francisco de oceaan overstak en nu in een klein dorpje in Portugal woont. Alles even stijlvol, avontuurlijk, knus en slow. Mooi voor ons dat dit gezin een appartement verhuurt in Olhão in de Algarve. Ben je op zoek naar een slow living vakantie in authentiek Portugal? Dit is je plek.

Olhão

Olhão

Vraag je Google over Olhão dan krijg je als antwoord: “een stad voor mensen die houden van het authentieke Portugal”. Komt dat even mooi uit dat we daarvan houden. De Algarve – of eigenlijk heel Portugal – vinden we een van de lekkerste plekken van Europa. De mensen zijn aardig, het eten is er goed en betaalbaar, er valt nog heel veel puurs te ontdekken en het klimaat is er heerlijk. Surf je, dan zit je er al helemaal gebakken. Je vliegt voor een habbekrats – als het even kan mét CO2-compensatie natuurlijk – naar Faro. Huur daar een auto en ontdekken maar.

Over The Ocean appartement

Over The Ocean appartement

Van een authentiek Portugees dorp zijn we niet vies. Zon, smalle straatjes, vrolijke mensen. You got us. En als in dat dorpje dan nog een mooi appartement te vinden is, zijn we helemaal gelukkig. Overdag op avontuur en “thuiskomen” in een zen-haven in een oud vissershuis. Het appartement van Birgit – die oorspronkelijk uit Munich komt – en haar gezin telt drie slaapkamers, een fijne lichte woonkamer en keuken, twee dakterrassen waarvan één met zwembad. En het belangrijkste is de energie die er hangt. Slow, knus en zo heerlijk stijlvol. Dat we er eigenlijk nooit meer weg willen.

Je vindt meer informatie over het appartement via de stories (kijk onder de highlight “to rent”) op de Instagram van Over The Ocean. En vragen en boekingen kunnen gedaan worden via birgit@overtheocean.com.