Nederland, Amsterdam12 februari 2016, door Maartje

SNCKBR, Amsterdam (zuid)

Nederland, Amsterdam, 12 februari 2016, door Maartje

SNCKBR, Amsterdam (zuid)

Om de hoek van de Govert Flinckstraat in de Amsterdamse Pijp opende het lang verwachte (door ons dan) SNCKBR. Een snackbar dus, maar dan anders, want gezond. Maar geen paniek: het zweverige bomen-knuffelen-(hoewel belangrijk)-yoga-gedoe dat zo vaak hand in hand gaat met de quinoa-beweging, bleef achterwege (zelfs geen quinoa op de kaart), en daar danken we SNCKBR voor (want eerlijk gezegd worden we dáár tegenwoordig een tikkie recalcitrant van). Maar dat terzijde.

Zeker niet terzijde: bij SNCKBR zijn ze Heel Erg Aardig, is de muziek fijn en de akoestiek ook. En dan zijn we nog maar net over de drempel. De zaak is donker, ook als het buiten zonnig is, wat van de zomer best een beetje jammer kan worden. Maar ach, dat mag de pret niet drukken; de oranje krukken, de planten (hoe gaan ze die levend houden, zo zonder daglicht?) en het personeel zijn zonnig genoeg.

Barts-Boekje-SNCKBR Amsterdam 2

Maar het menu, daar gaat het hier om. De bekende pannenkoeken met banaan of bosbessen mogen in de ochtend - uiteraard - niet ontbreken, en die zijn klein en smakelijk met een bloemetje on top voor het beoogde instagram-effect, snappen we. Kun je met een gezonde honger mooi nog iets naast bestellen, het bananenbrood bijvoorbeeld, of iets van de bakkerij zoals appeltaart made by hipsters (wie?), al is de mash up van vanalles (dan zit er ook nog kokosyoghurt en een speltcroissant met jam bij) in dat misschien de beste optie. Al gingen we ook hard op de Green Egg Cup, eieren in een semi-uitgeholde avocado met rucola met parmezaan.

En dan moeten we dus nog een keer terug. Want de avondkaart, díé beloofd pas echt tip-top te zijn. We noemen de guilty pleasure burger, met speltbrood en baba ganoush of hummus (wil ik), tom yam kai, shoarma met spelt- of volkorenpita, groentefriet, zucchini spaghetti... en groentechips, edamame, kipsate, ossenworst voor je vitaminen B1, spinaziericotta pasteitjes voor de borrel, dat dus. O, en 10 punten voor de symbooltjes. Noem me een idioot maar ik vind het dus heerlijk als er in jip-en-janneke-taal vermeld wordt hoeveel calorieën we binnen krijgen en of iets voor vega's (het ei-tje) en veganisten is (de wortel). Tot snel, you SNCKBR! SNCKBR

reserveer-online